Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Meclis vetolu kanunu görüşecek

TBMM Genel Kurulu, bu hafta Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in bir kez daha görüşülmek üzere geri gönderdiği Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Yasasını ele alacak.

Genel Kurulda, AKP grup başkanvekilleri tarafından verilen ve TBMM İçtüzüğünün ‘’temel kanunlar’’ ile ilgili 91. maddesinde değişiklik öngören teklif, 30 Ocak Salı günü Genel Kurulda görüşülecek. Anayasa Mahkemesinin verdiği iptal kararıyla doğan boşluğu gidermek amacıyla hazırlanan teklife göre, Genel Kurulda ‘’temel kanun’’ olarak görüşülen tasarı ve teklifler üzerinde, milletvekilleri tarafından Anayasaya aykırılık dahil her maddede 2 önerge verilebilecek. Ancak, her siyasi parti grubuna mensup milletvekillerinin birer önerge verme hakkı saklı olacak.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in bir kez daha görüşülmek üzere Meclise geri gönderdiği Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Yasası da bu hafta Genel Kurulda yeniden görüşülecek. Yasayla, bir yıl içinde başvurulması halinde tarım dışı kullanılan tarım arazilerinin her metrekaresi için 5 YTL ödemek şartıyla buraların kullanımı için

izin verilecek. Söz konusu arazi ve tesislerin istenilen amaçla kullanımı için çeşitli kurumlardan alınması gerekli ruhsat, izin gibi işlemler 2 yıl içerisinde tamamlanıncaya kadar başvuru sahipleri faaliyetlerine devam edecekler. Bu süre içinde gerekli izinleri alamayanların üretim faaliyetleri ilgili idarelerce durdurulacak. ‘’Cargill’’ için çıkarıldığı eleştirilerine sahne olan yasada değişiklik yapılmayacak.

AKP İstanbul Milletvekili Lokman Ayva’nın Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanununda değişiklik öngören teklifin de bu hafta görüşülmesi bekleniyor. Teklifle, bakıma muhtaç özürlülere bakım hizmeti verilmesi için herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olmama şartı kaldırılarak tüm gelirleri toplamı üzerinden özürlünün kendisine veya aile birey sayısına göre özürlüye ‘’bakım hizmeti’’ verilmesi öngörülüyor.

Genel Kurul, yarın 15.00-20.00, 31 Ocak Çarşamba ve 1 Şubat Perşembe günleri ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

/ ANKARA

29.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şahin: Bunlar maşa

  Çocuklara çete tuzağı

  Katsayı engeli kalksın

  Özgürlük yürüyüşü devam edecek

  Vapur eylemcisi sloganlara kızmış

  Meclis vetolu kanunu görüşecek

  Bolu’da kış ulaşımı vurdu

  İstanbul’a kar düştü

  Samsun’da kilise derneğine saldırı

  Suudi parlamenterler TBMM’nin konuğu

  Öğretmenlik başvuruları Şubat'ta başlıyor

  Economist: 301 acilen kaldırılmalı

  Wolfowitz’den evsizlere ziyaret

  Gurbetçiye birlik olalım çağrısı

  Evdeki ilâçlar çocuklar için tehdit

  Kâğıt paralar bulaşıcı hastalık riski taşıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004