Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Necef’te 300 ölü

Yerel yetkililer, Bağdat’ın güneyindeki kutsal şehir Necef yakınlarında Irak kuvvetleri ile direnişçiler arasında çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısının 300’e yükseldiğini belirtti.

Necef valisinin sözcüsü Ahmed Duaybel, “Bir grup milis kaçmayı başardı ve Ahmed İbn El Hasan adlı liderleri de bulunamıyor” açıklamasında bulundu.

Sözcü, kendilerine “Göğün askerleri” adını veren bu direnişçilerden 300 kadarının, ABD askerleri tarafından havadan desteklenen Irak kuvvetleriyle dünkü çatışma sırasında öldürüldüğünü belirtti ve bu sabaha karşı bölgenin temizlenmesine yönelik operasyonlara ara verildiğini söyledi.

Bu arada, Irak’taki kutsal şehir Necef’in vali yardımcısı Abdül Hüseyin Attan, Necef’in kuzeyinde, havadan Amerikan ordusu tarafından desteklenen Irak askerleriyle çatışmaya giren ve öldürülen Şiî militanların El Kaide terör örgütüyle bağlantılı olduğunu açıkladı. Vali yardımcısı Attan, “Kendi gözlerimle olayın meydana geldiği yeri gördükten sonra, bu grubun arkasında El Kaide’nin bulunduğuna ikna oldum.

Sorgulanan militanlardan alınan bilgiler ve edinilen istihbarat bilgilerine göre çok iyi yapılandırılmış olan bu grup Şiî din adamlarına saldırmak ve Necef şehrinin ve bu şehirdeki kutsal mekânların kontrolünü ele geçirmek peşindeydi” dedi.

Grubun görünürde Şiî bir grup olduğunu, ama ortada üyelerinin farklı östergeler bulunduğunu belirten Attan, 300 militanın öldürüldüğü operasyonun “Irak silâhlı kuvvetlerinin önleyici operasyonu” olduğunu söyledi. Operasyona havadan destek veren bir Amerikan helikopteri düşmüş, 2 Amerikalı asker ölmüştü.

/ BAĞDAT/NECEF

30.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  BM'den korkutan iklim raporu

  Sayıları giderek artıyor

  Necef’te 300 ölü

  Erdoğan: Darfur’daki trajedi durdurulmalı

  Bolton: Tek çözüm rejim değişikliği

  Kur’ân-ı Kerim Danimarka’da en çok satılan kitaplar arasında

  Filistin'deki kardeş kavgası utanç verici

  Karzai’den Taliban’a görüşme teklifi

  İsrail, ABD’den akıllı bomba alacak

  İran’dan Irak hamlesi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004