Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bolton: Tek çözüm rejim değişikliği

ABD’nin BM nezdindeki eski büyükelçisi John Bolton, İran’ın nükleer programıyla ilgili müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlandığını ve uzun vadede gerçek tek çözümün rejim değişikliği olduğunu söyledi.

Fransız Le Monde gazetesine demeç veren, ABD Başkanı George Bsuh’a yakın “şahinlerden biri” olarak kabul edilen Bolton, “Kabul etmek lâzım: müzakereler başarısızlıkla sonuçlandı. Zaman lehimize işlemiyor. Verilecek tek cevap İranlıları siyasi olduğu kadar ekonomik olarak da uluslar arası arenada tecrit etmektir. Uzun vadede ise, çok da uzun olmamasını dilerim, tek gerçek çözüm reğim değişikliğidir” ifadelerini kullandı.

Bunun Amerikan yönetiminin fikri olup olmadığını sorulması üzerine de Bolton, “Hayır, rejim değişikliği çalışma çerçevesinin bir parçası değil” cevabını verdi. Irak savaşından yana olduğu bilinenler arasında yer alan Bolton, Irak konusundaki sorulara da cevap verdi ve Saddam Hüseyin’in devrilmesiyle ilgili “radikal kararın” iyi olduğuna inanmaya devam ettiğini kaydetti.

Bununla birlikte Bağdat’ın düşüşünden sonra yetkinin Iraklılara daha erken verilmesi gerektiğini ifade eden Bolton, Bush’un Irak’taki Amerikan askerlerinin sayısını artırmasıyla ilgili çok tartışılan karar hakkında da, “bunun ABD’nin son gayreti olduğunu” belirterek, “Iraklılar durumu idare edemezse, bu onların sorunu” dedi.

CHENEY: BÖLGEDE KALICIYIZ

Bu arada, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, ülkesinin Basra Körfezi’ne ikinci bir uçak gemisi göndermeye karar vererek, İran’a karşı güçlü bir mesaj ilettiğini belirtti. Cheney, Newsweek dergisine demecinde, ABD’nin ‘’bölgede kalıcı olduğunu’’ da dile getirdi. Dick Cheney, Ortadoğu ülkelerinin, ABD’nin bölgede güçlü bir askeri varlığının bulunmasını istediğini kaydetti.

Başkan George W. Bush’un, Basra Körfezi’ne ikinci bir uçak gemisi göndermeyi kararlaştırdığını hatırlatan Cheney, ‘’Bu, ABD’nin burada kalıcı olduğu, elinde güçlü imkân ve kabiliyetleri bulunduğu ve İran tehdidine karşı dostları, müttefikleri ve uluslar arası örgütlerle birlikte çalıştığı yönünde bölgedeki herkese çok güçlü bir mesaj niteliğini taşıyor’’ dedi.

ABD’nin İran’a karşı hava saldırıları düzenlemesi ihtimalinin sorulması üzerine, Cheney, bu konuda spekülasyon yapmayacağını kaydetti. Başkan Yardımcısı Cheney, ABD’nin, İran ile nükleer sorunu hem diplomatik yolla çözümlemeye çalıştığını hem de hiçbir seçeneği masadan kaldırmadığını anlattı.

/ PARİS

30.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  BM'den korkutan iklim raporu

  Sayıları giderek artıyor

  Necef’te 300 ölü

  Erdoğan: Darfur’daki trajedi durdurulmalı

  Bolton: Tek çözüm rejim değişikliği

  Kur’ân-ı Kerim Danimarka’da en çok satılan kitaplar arasında

  Filistin'deki kardeş kavgası utanç verici

  Karzai’den Taliban’a görüşme teklifi

  İsrail, ABD’den akıllı bomba alacak

  İran’dan Irak hamlesi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004