Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Wolfowitz: STK’lar da ortağımız

Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz, ‘’Türkiye’deki asıl çalışma ortağımız elbette hükümettir ama sivil toplumun da gelişmeye büyük bir katkı yaptığını düşünüyorum’’ dedi.

Dünya Bankası Başkanı Wolfowitz, bazı sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileriyle İstanbul’da bir araya geldi. Kahvaltılı toplantıda, Can Paker, Hasan Ersel, Üstün Ergüder, Ayla Göksel Göçer, Davut Ökütçü, Güven Sak, Yusuf Kulca, Meltem Kurtsan, İbrahim Betil, Berin Çanlı ve Süreyya Serdengeçti yer aldı. Yaklaşık 1 saat süren ve basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmenin ardından gazetecilere kısa bir açıklama yapan Dünya Bankası Başkanı Wolfowitz, Dünya Bankasının sivil toplumun faaliyetlerini ve sivil toplum ile hükümet arasındaki diyaloğu nasıl kolaylaştırabileceği hakkında konuştuklarını söyledi. ‘’Türkiye’deki asıl çalışma ortağımız elbette hükümettir ama sivil toplumun da gelişmeye büyük bir katkı yaptığını düşünüyorum’’ diyen Paul Wolfowitz, toplantıda eğitim reformu, özellikle çok yoksul kesimlere yönelik sosyal risk yönetimi ve Türk özel sektörünün başarısını artırmaya yönelik reformlar hakkında sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüş alış verişinde bulunduklarını kaydetti.

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Başkanı Can Paker de görüşmede, Dünya Bankası ile Türk sivil toplum arasındaki işbirliğinin ele alındığını ifade ederek, Dünya Bankasının, banka faaliyetleri dışında sivil toplumun, özellikle eğitim ve yerel yönetimlerine yönelik projelere desteği bulunduğunu, bunların nasıl geliştirileceği ve sorunlarının neler olduğuyla ilgili görüşmelerde bulunduklarını söyledi. Paker, görüşmenin, sivil toplumun Dünya Bankası ile ilişkilerini geliştirecek teknik seviyede bir görüşme olduğunu ve çok yararlı geçtiğini düşündüğünü belirterek, ‘’Wolfowitz Türkiye’ye 30 yıl önce gelmiş biri. Türkiye’yi çok iyi tanıyor ve anlaşılan duygusal bağı da var. Türkiye’nin geleceğinden ekonomik olarak çok da umutlu’’ dedi.

/ İSTANBUL

30.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Wolfowitz: STK’lar da ortağımız

  DPT, proje bekliyor

  Türk-İş'e göre açlık sınırı 618 YTL

  Hazinede dış borç ödeme haftası

  Yılmaz, enflasyon hedefini açıkladı

  TTK işçilerine ikramiye müjdesi

  Daihatsu dövizdeki dalgalanmaya rağmen büyüdü

  Kozan'da narenciye ağaçları sökülüyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004