Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

DPT, proje bekliyor

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), AB mali yardımlarından öncelikli olarak desteklenmek üzere, Türkiye gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYİH) yüzde 75’inin altında kalan illerden proje bekliyor.

Alınan bilgiye göre, DPT tarafından, ilgili kamu kuruluşlarına gönderilen AB-Türkiye Mali İşbirliği 2007 Yılı Programlaması konusundaki yazıda, bölgesel kalkınma ve insan kaynaklarının geliştirilmesi bileşenleri kapsamında, Stratejik Çerçeve Belgesinin hazırlanması ve bu bileşenlere ilişkin koordinasyonun DPT tarafından yürütüldüğü hatırlatıldı.

Yazıya göre, bu yıl bölgesel kalkınma ve insan kaynaklarının geliştirilmesine ilişkin mali işbirliği programlaması için farklı bir süreç izlenecek. 2007 yılında bölgesel rekabet edebilirlik ve insan kaynakları alanlarında finanse edilecek projeler, DPT ve operasyonel programlardan sorumla olan Sanayi ve Ticaret ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları işbirliğinde belirlenecek.

Bu sebeple proje teklifleri hazırlanarak, DPT ve ilgili bakanlığa iletilecek. Proje teklifleri DPT ve ilgili bakanlıklar tarafından önceliklendirilecek, seçilen proje fikirleri, proje sahibi kurum ve kuruluşlar tarafından yürütülecek.

Bölgesel rekabet edebilirlik ve insan kaynaklarının geliştirilmesine alanlarında hazırlanacak projeler, Türkiye’nin kişi başına gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYİH) yüzde 75’inin altında kalan düzey 2 bölgelerinden alınacak. Bölgesel rekabet edebilirlik ve insan kaynakları alanlarına ilişkin belirlenen öncelikler çerçevesinde, bu bölgelere ve gelişme potansiyeli yüksek il merkezlerine yönelik oluşturulacak projeler AB mali yardımlarından öncelikli olarak desteklenecek.

Ayrıca bu bölgelerin rekabet düzeyini artıracak ulusal düzeyde hazırlanacak projeler de finanse edilebilecek. Bu çerçevede kurum ve kuruluşların sorumlu olduğu alanlar itibariyle, bu öncelikler çerçevesinde hazırlayacakları projeleri DPT ile Bölgesel rekabet edebilirlik alanında Sanayi Bakanlığına, insan kaynaklarının geliştirilmesi alanında ise Çalışma Bakanlığına, 9 Şubat’a kadar iletmeleri gerekecek.

HANGİ İLLERDEN PROJE KABUL EDİLECEK?

Bu arada, projelerin kabul edileceği Türkiye GSYİH’sinin yüzde 75’inin altında kalan bölgelerdeki iller ile 12 öncelikli il merkezi de şunlar:

Öncelikli

Yüzde 75 altı iller İller

—————————————————

Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan -

Van, Muş, Bitlis, Hakkari Van

Mardin, Batman, Siirt, Şırnak -

Erzurum, Erzincan, Bayburt Erzurum

Şanlıurfa, Diyarbakır Ş.Urfa, Diyarbakır

Gaziantep, Adıyaman, Kilis Gaziantep

Kayseri, Sivas, Yozgat Kayseri, Sivas

Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Trabzon

Artvin, Gümüşhane

Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli Malatya, Elazığ

Kastamonu, Çankırı, Sinop -

Samsun, Tokat, Çorum, Amasya Samsun

Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye -

Konya, Karaman Konya

/ ANKARA

30.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Wolfowitz: STK’lar da ortağımız

  DPT, proje bekliyor

  Türk-İş'e göre açlık sınırı 618 YTL

  Hazinede dış borç ödeme haftası

  Yılmaz, enflasyon hedefini açıkladı

  TTK işçilerine ikramiye müjdesi

  Daihatsu dövizdeki dalgalanmaya rağmen büyüdü

  Kozan'da narenciye ağaçları sökülüyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004