Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Faiz, ülkemizi linç ediyor

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, ülke olarak ödenen faizin ekonomimiz için linç özelliğini taşıdığını belirterek, “Geleceğimizin ipotek altına girme riski de yine devam etmektedir” dedi.

Yaptığı yazılı açıklamada son açıklanan faiz rakamlarlarının ülkemize ve insanımıza olan faturasınının açıkça görüldüğünü dile getiren ASKON Genel Başkanı Koca, yıllar yılı yanlış ekonomi yönetimlerinin Türkiye’yi linç edilmiş noktaya getirdiğini söyledi. Bütçedeki, Faiz Dışı Fazla başlığının “alacaklılarımızı rahatlatmak ve sizden aldığımız borçları ödemek için bizim ekonomimiz ne kadar iyi görüyor musunuz der gibi bir uygulama” olduğunu ifade eden Koca, “Yani gelir gider dengemizi faiz hariç ifade edip, ispat edip yeni borçlar alıyoruz. Yeni borç, yeni faiz, sonunda Gayri Safi Milli Hasıla’mıza (GSMH) denk gelecek bir borç yükü. Son beş yıl içerisinde sırf faize ödediğimiz para, GSMH’mızın yarısı kadar olmuş. Yani eğer böyle bir faiz batağımız olmasa imiş faraza bugün 600 milyar dolarlık bir ekonomiden bahsedecektik” dedi.

Faiz düzeninin devam etmesiyle, geleceğimizin ipotek altına girme riskinin de devam ettiğini vurgulayan Koca, 205 milyar YTL’lik bütçeden 53 milyar YTL faize ödenirken, 16 milyar YTL’nin yatırıma ayrılmasının sömürünün payını gösterdiğini kaydetti.

“Bu belâdan millete dayanarak kurtulabiliriz”

Önemli olan noktanın reel faizlerin yüksek olması olduğunu ve faizlerden kurtulmadıkça düzlüğe çıkılmayacağını belirten Koca, şöyle devam etti: “Faizler üzerimizdeki en önemli karabasandır. Ülkemiz ekonomisi yıllardır linç altındadır. Planları bu girdaptan kurtuluş üzerine yapmak gerekir. Aksi halde sömürü düzeni sonsuza kadar devam edecektir. En azından artık dengeli bir borçlanma seviyesine gelmek bir mecburi önceliğimizdir. Milletle yapılacak bir önemli mutabakatla bu belâdan kurtulma ihtimali vardır. Her yıl bütçemizin yüzde 25’i kadarı yatırıma harcanacak, vaadi çok önemli bir motivasyondur. Bu riski üstlenecek ve adeta millî mücadele kabul edecek bir siyasî iradeye ihtiyaç bulunmaktadır.”

Yeni Asya / İSTANBUL

31.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Faiz, ülkemizi linç ediyor

  İnşaatta ‘veresiye büyüme’ riskli

  Durmuş, IMF sözcüsü gibi

  Dövizle borçlanmayın

  Turizm geliri geriledi

  SunExpress, Antalya’dan Londra’ya da uçacak

  İthalat, yerli -üreticiyi tehdit -ediyor

  Köprü ve otoyol zammına yargı freni

  Rahmet çiftçilerin imdadına yetişti

  Karayolları arsasına talep çok

  Benzin 3 kuruş zamlandı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004