Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

7 bin yılın sergisi

Türkiye ile İtalya arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 150. yıldönümü sebebiyle Roma’da Cumhurbaşkanlığı Köşkü olarak kullanılan Quirinale Sarayı’nda açılan “Türkiye: 7000 Yıllık Tarih” adlı sergiye İtalyan basını övgüler yağdırıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, açılışı iki ülkenin cumhurbaşkanları Ahmet Necdet Sezer ve Giorgio Napolitano tarafından 10 Ocakta yapılan sergide, ziyaretçilere, neolitik dönemden başlayıp modern dönemlere kadar uzanan 7000 yıllık tarihsel süreç içinde Anadolu topraklarında hüküm sürmüş uygarlıklar arasında seyahat imkânı sunuluyor.

IL GIORNALE

Günlük tirajı yaklaşık 300 bin olan il Giornale gazetesi, Türkiye’yi “Binlerce medeniyeti bünyesinde barındıran matruşka” olarak niteledi. Haberde, bugünün Türkiye Cumhuriyeti topraklarında, çeşitli medeniyetlerin art arda birbirini izlediğine yer verildi.

CORRIERE DELLA SERA

Günlük tirajı 900 bin olan “Corriere della Sera” gazetesinde ise sergide yer alan bir madalyondan şöyle söz edildi: “Madalyon, menekşe dekorlu ve üzerinde ‘Giuseppe Donizetti, 12 Şubat 1856’ yazıyor. Arkasında bir yazı daha var: ‘Gaetano Donizetti, 8 Nisan 1848’. İçinde iki tutam saç teli, biri beyaz, diğeri ise kahverengi. Meşhur besteci Gaetano’nun erkek kardeşi olan orkestra şefi ve müzisyen Giuseppe Donizetti, Sultan II. Mahmut’un daveti üzerine geldiği İstanbul’da hayatının son 23 yılını geçirmişti. İstanbul’da Hanedanlık Orkestrasını kuran Giuseppe, iki meşhur marş besteledi ve Osmanlı İmparatorluğu sarayında batı müziğinin yayılmasını sağladı.”

IL SOLE 24 ORE

Günlük tirajı 900 bin olan “Il Sole 24 Ore” gazetesi de sergide yer alan eserlerin, Anadolu kültürünün tüm dönemlerini yansıttığını ve en büyük ilerlemelerin, her zaman diğer kültürlere açılım dönemleriyle çakıştığını göz önüne serdiğine ifade etti.

LA STAMPA

Günlük tirajı yaklaşık 550 bin olan La Stampa gazetesi, “Türkiye’den İhtişamla” başlığıyla verdiği sergi haberinde, “Hoşgörüsüyle ünlü Osmanlı İmparatorluğu, çok etnikli kimliğini, parlak estetiğini, kozmopolitliğini, çok sayıda ve farklı gelenekleri birleştirme kapasitesini, yani uygarlıkların kavşağı ve geçiş yolu olma özelliğini Bizans’tan alıyordu” satırlarına yer verdi.

01.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye'den Kosova arşivine destek

  İstanbul Emniyetinden kitap yardımı

  7 bin yılın sergisi

  Kapıları 7 asırdır ibadete açık

  Fotoğrafa ilgi arttı

  Kâinat yaratılan bir şaheserdir

  Tarihî Acem Tekkesi restore ediliyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004