Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül: Irak yanıyor

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Irak’ın ateş içerisinde olduğunu ifade ederek, “Hepimiz bu ateşin söndürülmesi için gayret sarf ediyoruz. Maalesef artık Irak’tan her gün yüzlerce ölü çıkıyor. Kaygılarımız çok büyük, bu bizi çok üzüyor. Komşularımızla bu ateşi nasıl söndürebiliriz diye görüşmelerimiz sürüyor" dedi

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, ‘’Herhangi bir ülkenin sınırlarında, içişlerinde gözümüz yoktur. Herhangi bir şekilde onların işlerine karışma niyetimiz yoktur ama komşudaki ateş bizi de ısıtır’’ dedi.

Türk Eğitim Derneği’nin (TED) 79. kuruluş yıldönümü ve TED Yüksek Öğrenim Vakfının kuruluş kutlamasından çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Gül, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Sadettin Ergeç’in konvoyuna Kerkük yakınlarında düzenlenen sadırı ile ilgili bir soruya, ‘’Irak tehlikeli bir yer’’ cevabını verdi.

Herkesin tedbirli olması gerektiğini kaydeden Gül, şöyle devam etti:

“Irak, Türkiye gibi bir ülke değil, tehlikeli bir ülke. Ateşin içerisinde. Hepimiz bu ateşin söndürülmesi için gayret sarf ediyoruz. Maalesef artık Irak’tan her gün yüzlerce ölü çıkıyor. Kaygılarımız çok büyük, bu bizi çok üzüyor. Komşularımızla bu ateşi nasıl söndürebiliriz diye görüşmelerimiz sürüyor. Önümüzdeki günlerde yine önemli teşebbüslerimiz, bir araya gelişlerimiz olacak.’’

Bakan Gül, ‘’Iraklıların yapacağı en kötü şeyin kendi kendilerini tüketmek olacağını’’ ifade ederek, ‘’bir an önce herkesin aklını başına toplaması gerektiğini’’ kaydetti. ‘’Iraklıların kendi kendilerini kırmamaları, kaynaklarını boşa tüketmemeleri’’ gereği üzerinde duran Gül, ‘’Nihayet orası kendi ülkeleridir’’ diye konuştu.

Gül, ‘’Kerkük’le ilgili referandum öncesinde Irak Türkmen Cephesinin Türkiye’den acil destek beklediği’’ belirtilerek yöneltilen bir soruyu ise şöyle cevaplandırdı: ‘’Bu konuyla ilgili çok şey yapıyoruz. Bu konuyla ilgili benim hamaset yapmam çok yanlış olur. Bugün dünya bu konularla ilgili konuşuyorsa bunlar kendiliğinden ortaya çıkmıyor. Bu konuyla ilgili uzun süredir çalışmalarımız var ve bu konuyla ilgili BM’nin dikkatini ilk çeken biziz. Diğer bütün ulusları aydınlatan biziz. Bunu Irak’taki ateş daha büyümesin diye yapıyoruz. Irak’ın sınırları bellidir. Herhangi bir ülkenin sınırlarında, içişlerinde gözümüz yoktur. Herhangi bir şekilde onların işlerine karışma niyetimiz yoktur. Ama komşudaki ateş tabiî ki bizi de ısıtır. Komşumuzun geleceği ile ilgili tabii ki kaygılanırız. Oradaki akrabalarımız ile ilgili hepimizin söyleyecekleri vardır. Bizim Irak’la ilgili görüşlerimiz bu çerçeve içindedir.’’ Gül, Kerkük meselesinin, herkesin orada barış ve huzur içinde yaşanması için uzlaşmacı bir yöntem içinde çözülmesinin önemli olduğuna da işaret etti.

/ ANKARA

02.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gül: Irak yanıyor

  Ağar: Öncelik AB'de

  Talat: Kıbrıs’ta yasal bir yönetim yok

  Yargıtay 1. Ceza Dairesi: Şemdinli'de devlet suçu var

  Erdoğan: İstanbul büyük köy oldu

  DYP'li Oğuz: Dış açık kaygı veriyor

  Tanığa koruma komisyondan geçti

  Meslek örgütleri 301 için biraraya geliyor

  Özak: Bolu Tünelinde sorun yok

  İslâm ülkeleri birbirinden kopuk

  Din eğitimi dünyanın gündeminde

  RTÜK, eleştirileri kabul etti

  Öğrenciler: Magazin programları aileye zarar veriyor

  Karsız hava sağlığı tehdit ediyor

  TÜGİT: Köşk seçimi krize yol açmasın

  ABD ziyareti öncesi görüş alış verişi

  Hasta ve eczaneler çaresiz

  Yeşil Kartlı hastaya valilik sahip çıktı

  Numara taşıma yürürlükte

  İklim değişikliği açlık getirecek


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004