Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD’den Kıbrıs olayındaki taraflara tavsiye

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, Kıbrıs’ın çevresinde petrol aramayla ilgili tartışmalar ve Türkiye’nin bölgeye savaş gemileri gönderdiği iddialarının ardından, ‘’tarafları, diğer tarafın yanlış anlamasına yol açacak eylemlerden kaçınmaya dâvet ediyoruz’’ dedi.

Düzenlediği günlük basın toplantısında bir gazetecinin, bölgeye Türk savaş gemilerinin gönderildiğini doğrulamasının istenmesi üzerine McCormack, ‘’Bunu doğrulayamam. Türk hükümetiyle konuşmanız lazım. Bu mesele petrol arama çalışmaları ve petrol arama hakkıyla ilgili. Dolayısıyla da Kıbrıs’ın çevresinde, Doğu Akdeniz’de kıta sahanlığının paylaşılmasıyla ilgili karmaşık yasal meselelere giriyor’’ cevabını verdi.

Sean McCormack, ‘’bu mesele ileri derecede karmaşık. Hukukçular, siyaset üretenler ve politikacılar uzun yıllardır kendilerini bu konuya adamış durumdalar. Buna bir çözüm bulunmuş değil. Dolayısıyla üzerinde çalışmaya devam edecekler. Biz tarafları, diğer tarafın yanlış anlamasına yol açacak eylemlerden kaçınmaya, tam şeffaflık sergilemeye davet ediyoruz. Böylece talihsiz bir kazayla sonuçlanacak herhangi bir yanlış anlama ortaya çıkmaz’’ diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, bu meselenin ‘’köklerine’’ inmenin taraflar için önemli olduğunu belirterek, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs özel temsilcisinin tavsiyelerinin değerlendirilmesi ve çözüm yolunda ilerlenmesi çağrısında bulundu. Bu konuda ABD’nin Türkiye ile temasa geçip geçmediği yönündeki soruya karşılık McCormack, ‘’benim bildiğim kadarıyla hayır’’ dedi.

/ WASHINGTON

03.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Iraklı Kürtleri ikna edemedik”

  ABD’den Kıbrıs olayındaki taraflara tavsiye

  Mutteki: ABD’nin yaptığı psikolojik savaş

  Beyaz Saray Kasım’ı bekleyecek

  Necef’te sokağa çıkma yasağı uzatıldı

  Abbas ile Meşal Mekke’de görüşecek

  “Sudan, Darfur’da barışı sağlamalı”

  Chirac’tan devrim çağrısı

  Türkiye Azeri doğal gazını tercih edebilir

  Başörtüsü yasağı ABD Kongresi’nde

  Deniz ortasında Müslüman köyü

  Çinli hacılar ülkelerine döndü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004