Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

KOBİ'lere Avrupa Birliği Hibe Fonları tanıtıldı

Yapı Kredi, KOBİ Bankacılığı çerçevesinde düzenlediği Anadolu Toplantıları’nın 2007 programını Trabzon’da başlattı.

30 Ocak’ta Grand Zorlu Otel’de düzenlenen ve sunucu Kadir Çöpdemir’in moderatörlüğünü üstlendiği toplantıya Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sönmez, KoçNet Genel Müdür Yardımcısı Harun Tiftikçi ve Ekonomist Taner Berksoy konuşmacı olarak katıldı. Trabzonlu iş adamı Aydın Gündoğdu’nun başarı hikâyesinin de katılımcılarla paylaşıldığı toplantıyı, 300’e yakın Karadenizli KOBİ takip etti. Karadeniz Bölgesi ve Trabzon’un sahip olduğu ekonomik fırsatların değerlendirildiği toplantıda ayrıca 2007’nin ilk yarısında Doğu Karadeniz Bölgesine tahsis edilmesi planlanan Avrupa Yerel Kalkınma Projesinin Hibe Fonları hakkında Yapı Kredi ve Kobiline.com iş ortakları Koçnet ve Projes danışmanlık tarafından bilgiler verildi.

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sönmez , KOBİ’lerin vizyonlarını daha da geliştirmek ve Yapı Kredi’nin özellikle AB Hibe Fonları’nın kullandırılması konusundaki bilgi ve tecrübesini şirketlere aktarmak üzere Trabzon’a geldiklerini belirtti. 2006 yılında Kobiline ve Projes Danışmanlık ile yürüttükleri AB Hibe Fonları çalışmaları neticesinde İç Anadolu bölgesindeki 50 KOBİ’yi 5 milyon Euro tutarındaki hibe fonlarından yararlandırdıklarını hatırlatan Sönmez, “ Söz konusu fonlar Avrupa Yerel Kalkınma Projesi çerçevesinde 2007 yılı içerisinde Doğu Karadeniz bölgesindeki işletmelere tahsis edilecek. Ancak bu fonlardan yararlanabilmek, uzun bürokratik süreçleri tamamlayabilmek kolay değil. Yapı Kredi olarak bu konudaki tecrübemizi Karadenizli girişimcilerle paylaşmak ve onlara her türlü desteği sağlamak üzere bu toplantıyı düzenledik. 2007 yılında da bu fonların sonuna kadar kullanılabilmesi için Karadeniz bölgesindeki müşterilerimize gerek proje gerekse de işlemler konusunda hizmet vermeye hazırız” dedi.

Yapı Kredi ve Koç.net işbirliği ile faaliyet gösteren Türkiye’nin ilk KOBİ portalı Kobiline, 50 bine yakın üyesine proje yazımı ve danışmanlık süreçlerini yöneten hizmetler veriyor. Projes İş Geliştirme firmasıyla birlikte düzenlenen çalışmada Kobiline aracılığıyla tahsis edilen AB hibe programları için ayrıca danışmanlık hizmeti de veriliyor.

Kahraman ALPAK / TRABZON

03.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TPAO atağa geçiyor

  Petrol fiyatları sükseldi

  Kazakistan ve Azerbaycan’dan sonra Libya’da da petrol arıyoruz

  KOBİ'lere Avrupa Birliği Hibe Fonları tanıtıldı

  Portakal bahçede kaldı

  Kayseri Şeker üç fabrikaya talip

  Tüketiciler "cep"ten şikâyetçi

  Kredi borçluları arttı

  Global ısınma tarımı vuracak

  İklim raporu rahatsız etti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004