Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kayseri Şeker üç fabrikaya talip

Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, yeniden satışa çıkması beklenen Bor, Ereğli ve Ilgın şeker fabrikalarına talip olduklarını bildirdi.

Özışık, yaptığı açıklamada, Şeker-İş Sendikasının fabrikaların satışının durdurulması için Danıştaya açtığı dâvânın ret edildiğini ve fabrikaların Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından yeniden satışa çıkartılmasını beklediklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Özelleştirme Yüksek kurulu, daha önce bu 3 fabrikayı satışa çıkartmıştı. Ama Şeker-İş Sendikasının dâvâ açması nedeniyle satış durdurulmuştu. Danıştayın davayı ret etmesinden sonra fabrikaların satışı için bir engel kalmadı. Kayseri Şeker Fabrikasının hedefi, özelleştirme kapsamına alınmış olan Bor, Ereğli ve Ilgın şeker fabrikalarıdır. Her üç fabrikanın da Kayseri Şeker Fabrikası çiftçisine kazandırılması için çalışmalarımız devam etmektedir. Ancak, bu 3 fabrika içerisinde bizim için olmazsa olmaz konumda olan Bor Şeker Fabrikasını almak birinci hedefimizdir. Bor Şeker Fabrikasının satın alınmasına öncelik vereceğiz, diğer 2 fabrikaya da talibiz.’’

Özışık, 150 bin Avro’ya mal olan Boğazlıyan şeker Fabrikasını 8 Kasım 2006’da hizmete açtıklarını hatırlatarak, ‘’Kayseri Şeker Fabrikasının artık büyük hedefleri var. Şekere dayalı gıda maddeleri üretmeyi, biyo benzin üretmeyi de planlıyoruz’’ diye konuştu.

/ KAYSERİ

03.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TPAO atağa geçiyor

  Petrol fiyatları sükseldi

  Kazakistan ve Azerbaycan’dan sonra Libya’da da petrol arıyoruz

  KOBİ'lere Avrupa Birliği Hibe Fonları tanıtıldı

  Portakal bahçede kaldı

  Kayseri Şeker üç fabrikaya talip

  Tüketiciler "cep"ten şikâyetçi

  Kredi borçluları arttı

  Global ısınma tarımı vuracak

  İklim raporu rahatsız etti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004