Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

301’de top hükümette

Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesinin değiştirilmesi için sivil toplum kuruluşlarının yaptığı toplantıdan, hükümetin bir değişiklik metni hazırlaması ve bu değişikliğe destek verilmesi kararı çıktı. 301. maddenin tartışıldığı toplantıda, “kaldırılmasını isteyenler”, “değiştirilmesini savunanlar” ve “kaldırılmasına tamamen karşı olanlar” şeklinde üç ayrı görüş ortaya çıktı.

Hak-İş, Türk-İş, Memur Sen, Türkiye Barolar Birliği, TURMOB, Türkiye Eczacılar Birliği, Türkiye Noterler Birliği, Türkiye Diş Hekimleri Birliği ve Türk Ceza Hukuk Derneği 301. maddenin değiştirilmesi yönünde görüş bildirirken, TMMOB, Türk Tabipler Birliği, DİSK, KESK ve Diş Hekimleri Birliği’nin 301. maddenin tamamen kaldırılmasını istediler. Kamu-Sen, Veteriner Hekimler Birliği, TESK ve TİSK 301. maddenin değiştirilmesine karşı çıkarken, TİSK daha sonra yapılan müzakerelerde 301’in değiştirilmesine destek verdi.

Yapılan tartışmalarda ağırlıklı görüş 301. maddenin değiştirilmesi yönünde çıkarken, hükümete 301. madde konusunda bir değişiklik metni hazırlaması kararı alındı.

USLU: TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL

UZLAŞMAYA İHTİYACI VAR

301. maddeyi ne şekilde değiştirlirse değiştirilsin mutlaka yeni tartışmaları beraberinde getireceğini ifade eden HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu, çünkü TCK’da 313 ve 216. maddeler gibi 301’in eş anlamlı olabilecek maddelerin olduğunu söyledi. Uslu, “Türkiye’nin normalleşmesi gerekiyor. Çünkü Türkiye’nin uzlaşmaya ihtiyacı var. 301’in değişmesi hem içeride toplumu bu tartışmalardan uzaklaştıracağı, hem dışarıda Türkiye’nin elini güçlendireceği için doğru buluyorum. Burada bir son nokta koymak ve evrensel hukuku da uygun bir yeni bir düzenleme yapmanın tek çıkış noktası olarak düşünüyorum” diye konuştu.

AKSU: DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN

ÖNÜ AÇILMALI

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da, düşünce özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“Yasanın açık-seçik olarak herkesin anlayabileceği bir şekilde kaleme alınması gerekiyor. Kamu düzeninin korunması, demokratik kurallar çerçevesinde olabilir. Bu zaten evrensel hukukun da bir gereğidir. 301. maddenin mevcut haliyle yoruma açık, suç tam tanımlanmamış ve herkes tarafından da farklı anlaşılabileceği uygulama sırasında görülmüştür. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ışığında değiştirilmeli.”

TOMBUL: 301 DEMOKRATİKLEŞME

AÇISINDAN SORUNDUR

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ise şöyle konuştu:

“301. madde, demokratikleşme, düşünce ve ifade özgürlüğü açısından sorundur, bütünüyle kaldırılmalıdır. Ancak 301. maddeyi değiştirecek olan irade hükümettir. Biz uzlaşsak dahi değiştirecek olan hükümettir. Sorun hükümetindir, değiştirecekse, metni hükümet hazırlamalıdır. Biz 301’in kaldırılmasını istiyoruz.”

Fatih KARAGÖZ / ANKARA

04.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Seçim Kanununu biz mi hazırladık?

  Açıklama tatmin etmedi

  301’de top hükümette

  Önce kanun sonra yönetmelik değişecek

  Hepimiz başörtülüyüz

  Lise ve ortaokul yönetmeliğinde değişiklik

  AB’li gençler, Türkiye’nin üyeliğini destekliyor

  Başoğlu: Mağdur doktorlara destek verin

  Genelkurmay’dan TGRT’ye veto

  Cumhurbaşkanı Talat’tan diyalog çağrısı

  Vekilleri özendiren cezaevi

  Kar, köy yollarını kapadı

  Kayıp işçinin cesedi bulundu

  Karakoç, para ve ödül istemedi

  Kısıtlamalar çocuklarda mânevî boşluk oluşturdu

  87 kadın emniyet müdürü var

  Prof. İsmet Giritli öldü

  Fransız firmalarına geçit yok

  Gül, ABD’ye gidiyor

  Bugün dünya kanser günü

  Bilgisayar oyunları denetlensin


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004