Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bugün dünya kanser günü

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu (TKAK) Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk, tütün kullanılmaması, sağlıkla beslenilmesi ve egzersiz yapılması, bazı kronik enfeksiyonlara yakalanmamaya dikkat edilmesi ve ultraviyole ışınlardan uzak durulması halinde ‘’katil kanser’’ türlerinin yüzde 43’ünden korunmanın mümkün olduğunu söyledi.

Kutluk, Dünya Kanser Günü nedeniyle açıklamada, TKAK’nın, Uluslararası Kanser Savaş Örgütü’nün (UICC) 80 ülkeden 280’i aşkın üyesinden biri olduğunu söyledi.

4 Şubatın tüm dünyada Dünya Kanser Günü olarak anıldığını vurgulayan Kutluk, bu günde kansere karşı herkesi bilinçlenmeye çağırdıklarını ifade etti.

Kutluk, geçen yılki kanser gününde çocuk kanserleri konusunda farkındalığı artırmayı amaçladıklarını ve düzenledikleri kampanyalarla 2 milyon kişiye ulaştıklarını bildirdi.

HEMEN HAREKETE GEÇİN

Bu yıl Kanser Günü’nün konusunu ise ‘’Kanserden Korunma’’ olarak belirlediklerini anlatan Kutluk, ‘’Bu seneki Kanser Günü’nde ‘Yarın için Bugün Hemen Harekete Geçin’ sloganıyla çocuk, yetişkin herkesi kanserden korunmaya çağırıyoruz’’ diye konuştu.

Erişkinlerin yaşamdaki temel alışkanlıklarının çocukluk döneminde kazanılmasını dikkate aldıklarını, bu nedenle hem çocuk ve gençleri, hem de yetişkinleri hedef alarak bir kampanya yürüttüklerini vurgulayan Kutluk, kampanyada tütün kullanılmaması, sağlıkla beslenilmesi ve egzersiz yapılması, bazı kronik enfeksiyonlara yakalanmamaya dikkat edilmesi ve ultraviyole ışınlardan uzak durulması mesajlarını vereceklerini belirtti. Kutluk, bu prensiplerin uygulanmasıyla ‘’katil’’ kanser türlerinin yüzde 43’ünden korunmanın mümkün olduğunu söyledi.

TÜTÜN KULLANIMI

Tüm kanserlerin yüzde 30’unun tütün kullanımı ile ilgili olduğunu anlatan Kutluk, ‘’Başta akciğer kanseri olmak üzere, sindirim sistemi kanserleri, idrar torbası kanserleri, böbrek kanseri, kalp ve solunum sistemi hastalıkları da dahil olmak üzere daha birçok hastalık tütünle alakalı. Tütünü önlersek burada çok ciddi kazanımlar elde ederiz’’ dedi.

/ ANKARA

04.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Seçim Kanununu biz mi hazırladık?

  Açıklama tatmin etmedi

  301’de top hükümette

  Önce kanun sonra yönetmelik değişecek

  Hepimiz başörtülüyüz

  Lise ve ortaokul yönetmeliğinde değişiklik

  AB’li gençler, Türkiye’nin üyeliğini destekliyor

  Başoğlu: Mağdur doktorlara destek verin

  Genelkurmay’dan TGRT’ye veto

  Cumhurbaşkanı Talat’tan diyalog çağrısı

  Vekilleri özendiren cezaevi

  Kar, köy yollarını kapadı

  Kayıp işçinin cesedi bulundu

  Karakoç, para ve ödül istemedi

  Kısıtlamalar çocuklarda mânevî boşluk oluşturdu

  87 kadın emniyet müdürü var

  Prof. İsmet Giritli öldü

  Fransız firmalarına geçit yok

  Gül, ABD’ye gidiyor

  Bugün dünya kanser günü

  Bilgisayar oyunları denetlensin


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004