Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Seçim Kanununu biz mi hazırladık?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Seçim Kanunu konusundaki tartışmaları değerlendirirken “Seçim Kanununu biz mi hazırladık? Yüzde 10 barajını 1987’de koydular. Bunu koyan Anavatan şimdi barajın altında ‘Yandım Allah’ diyor” dedi.

Başbakan Erdoğan, AKP İzmir İl Başkanlığı tarafından Karşıyaka Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıda partililere hitap etti. Başbakan Erdoğan, iktidarlarının ikinci senesinden itibaren erken seçim isteyenler olduğunu, ancak iktidarlarının dördüncü yılının geride kaldığını söyledi. En son 2006 sonbaharındaki erken seçim söylemlerini hatırlatan Erdoğan, “Baktılar erken seçim tutmadı, yeni oyuncak lâzımdı. Bu defa başladılar Cumhurbaşkanlığı seçimini konuştular. Şimdi iş öyle noktaya getirildi. Bu millet, siyaset, demokrasi adına üzülüyoruz” dedi.

Başbakan Erdoğan, daha önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu Anayasanın kullanıldığını, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da o zaman parlamentoda olduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı Baykal’ın o zamanlar, bugün konuşulan konular hakkında yorum yapmadığını, konuşmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: ‘’Bunların, düşünce özgürlüğüne, demokrasiye, siyasette temsile saygıları yok. Ben ve ötekiler... İşte bize, öteki diye baktılar. Biz, onlara öyle bakmıyoruz. Aldıkları temsile nasıl saygı gösteriyorsak, onlar da AK parti milletvekillerine, halkın verdiği iradeye saygı göstersinler. Yüzde 34.4 ile geldik. Seçim Kanununu biz mi hazırladık? Yüzde 10 barajını 1987’de koydular. Bunu koyan Anavatan şimdi barajın altında ‘Yandım Allah’ diyor. Samimi, dürüst olmazsanız nereden nereye gelirsiniz. Yüzde 34.4 nasıl yüzde 65 olur diyorlar. Bunun hesabını ben yapmadım ki... Şu anda istikrar, güven için bu adım atıldıysa biz, oradan gidiyoruz. Geçenlerde bir parti Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gitti. Dâvâyı iade ettiler. Bu kadar basit... Diyorlar ki, yüzde 34.4, yüzde 25 oy demektir. Bunların matematik, demokrasi ve seçimden haberleri yok.’’

AKP’nin, ayrımcılığın, ırkçılığın adresi olmadığını, gelecek için çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, ‘’AK Parti milliyetçiliğin partisidir. Milliyetçilik; ırkçılık, ayrımcılık değildir. 73 milyonu bir bütün gören anlayıştır. Biz, vatandaşlara hizmet için yola çıktık’’ dedi.

Geriye gidiş varsa oy vermeyin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa Atatürk Spor Salonu’nda yaptığı konuşmada, ise “AK Parti’nin durumunda geri gidiş varsa bize oy vermeyin. İlerleme varsa da şarkı söylemeye devam edin” dedi. Erdoğan, hiçbir parti başkanının, “Gerekirse oy vermeyin” demediğini vurgulayarak, “Bizden önce zengin yatıp borçlu kalkılıyordu. O günleri unutamayız” diye konuştu

/ İZMİR

04.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Seçim Kanununu biz mi hazırladık?

  Açıklama tatmin etmedi

  301’de top hükümette

  Önce kanun sonra yönetmelik değişecek

  Hepimiz başörtülüyüz

  Lise ve ortaokul yönetmeliğinde değişiklik

  AB’li gençler, Türkiye’nin üyeliğini destekliyor

  Başoğlu: Mağdur doktorlara destek verin

  Genelkurmay’dan TGRT’ye veto

  Cumhurbaşkanı Talat’tan diyalog çağrısı

  Vekilleri özendiren cezaevi

  Kar, köy yollarını kapadı

  Kayıp işçinin cesedi bulundu

  Karakoç, para ve ödül istemedi

  Kısıtlamalar çocuklarda mânevî boşluk oluşturdu

  87 kadın emniyet müdürü var

  Prof. İsmet Giritli öldü

  Fransız firmalarına geçit yok

  Gül, ABD’ye gidiyor

  Bugün dünya kanser günü

  Bilgisayar oyunları denetlensin


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004