Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Hacivat-Karagöz müzede

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, gölge oyunlarının Bursa’daki tek adresi olan ve yenilenen imajının ardından kısa bir süre önce hizmete açılan “Karagöz San’at Evi’’nin müze haline getirileceğini bildirdi.

Şahin, ‘’Karagöz San’at Evi’’nde incelemelerde bulunduktan sonra düzenlediği basın toplantısında, kültür ve san’atın uygarlığın bir imzası olduğunu belirterek, Bursa’yı, kültür ve san’atın merkezi yapmak için kararlı bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Her konuda olduğu gibi kültür ve san’at alanında da laf değil, icraat ürettiklerini kaydeden Şahin, Bursa’yı bir yandan yatırımlarla daha yaşanabilir hale getirirken, diğer yandan şehrin kültür değerlerini artırmaya çalıştıklarını ifade etti.

“Karagöz San’at Evi’’nin, Bursa’nın kültür ve san’at yaşamının önemli bir durağı haline gelmesi için yeni bir çalışma başlattıklarını dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

‘’Karagöz San’at Evi’ni müze haline getiriyoruz. Bununla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı ile resmî yazışmalarımız devam ediyor. Resmî statüsüne kavuştuğunda Türkiye’nin ilk ‘Karagöz Müzesi’ de Bursa’da açılmış olacak. Bursamızın önemli bir değeri olan Karagöz’e kurumsal bir kimlikle uluslar arası platformda sahip çıkıyoruz. Ayrıca, burayı sadece Karagöz ve Hacivat gösterilerinin yapıldığı bir yer değil, aynı zamanda kukla ve gölge oyunlarının da merkezi haline getirmeye gayret gösteriyoruz. Bu çerçevede konusunda dünyanın sayılı otoritelerinden olan Prof. Dr. Metin And’ın 61 parça Karagöz figürleri koleksiyonu Karagöz san’at Evi’ne kazandırıldı.’’

“KARAGÖZ SAN’AT EVİ, YAŞAYAN BİR

MEKÂN HALİNE GELECEK’’

‘’Karagöz San’at Evi’’nin sadece kültür ve san’atın değil, aynı zamanda bu alanda yeni yeteneklerin yetişeceği bir eğitim merkezi haline geleceğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

‘’Karagöz san’at Evi, yaşayan bir mekân haline gelecek. Karagöz san’at Evi içinde gölge oyunları, kukla oyunları ve Bursa ile ilgili kitapların bulunduğu bir ihtisas kütüphanesi oluşturuldu. Burada, ‘Karagöz yapım ve oynatım kursları’ açtık. Atölye çalışmalarıyla bu konuya meraklı gençler eğitilecek. Müze disiplini içinde düzenlenen Karagöz San’at Evi, Pazartesi günleri hariç hergün san’atseverlere açık olacak. Şu anda Karagöz ve Hacivat gösterilerini, ‘Hayali Nevzat’ lakabıyla ünlü gölge oyunu ustası ve aynı zamanda birçok dizide rol alan san’atçımız Nevzat Çiftçi yapıyor. Ancak, Karagöz oynatım san’atı ile ilgilenen bütün san’atçılara burada gösterim yapma imkânı sağlıyoruz.’’

04.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hacivat-Karagöz müzede

  Yeni Asya sergisi ilgi görüyor

  El yazmaları internetten satılacak

  Latif Salihoğlu okuyucularıyla buluştu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004