Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

El yazmaları internetten satılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Mustafa İsen, Türkiye’nin el yazmaları ve İslam yazmaları açısından dünyada ilk sıralarda yer aldığını belirterek, ‘’Bunları dijital ortama aktararak ilgilenenlere internet üzerinden satışa sunacağız’’ dedi.

İsen, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, bilişim teknolojileri alanında 2006 yılında yapılan çalışmaları anlatarak, 2007 projeleri hakkında bilgi verdi.

Türkiye’nin, İslâm yazmaları ve el yazmaları alanında önemli bir arşive sahip olduğunu belirten İsen, bunların dijital ortama aktarılarak internet üzerinden satışa sunacaklarını bildirdi.

Milli Kütüphane’de bulunan el yazmalarının tamamen dijital ortama aktarıldığını ifade eden İsen, bu proje ile yurt içinden ve yurt dışından ilgi duyan tüm kullanıcıların internet üzerinden kredi kartı numaralarını girerek istedikleri bölümü bilgisayardan indirebileceklerini kaydetti.

İNTERNET ÜZERİNDEN TANITIM

Mustafa İsen, TRT ile birlikte ‘’Türkiye Kültür Portalı’’, bazı üniversiteler ile de ‘’Türkiye Turizm Portalı’’ oluşturacaklarını belirterek, artık Türkiye tanıtımını internet üzerinden yürütmeye kararlı olduklarını anlattı.

Türkiye’deki bütün kütüphanelerde yer alan kaynakların tek noktadan sorgulanabilmesi amacıyla ‘’Entegre e-kütüphane sistemi’’ kurulacağını ifade eden İsen, farklı kurumlar tarafından yürütülen e-kütüphane çalışmalarının birleştirileceğini söyledi.

‘’Sanal Türkiye’’ projesiyle de yine üç boyutlu teknoloji kullanılarak Türkiye haritası üzerinde belirlenen 100 noktaya tıklandığında o bölgeye ait kültürel ve turistik verilere ulaşılacağını kaydeden İsen, bu projede Google Earth’den yararlanılacağını bildirdi.

04.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hacivat-Karagöz müzede

  Yeni Asya sergisi ilgi görüyor

  El yazmaları internetten satılacak

  Latif Salihoğlu okuyucularıyla buluştu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004