Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Yeni sezona yeni merkezinde

Ayda yaklaşık 200 faaliyetle İstanbulluların kültür ve san’at dünyasına ışık tutmayı amaçlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2007 yılına yeni kültür merkezleriyle giriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü’nce düzenlenip Kültür A.Ş. tarafından organizasyonu gerçekleştirilen Kültür Sanat Faaliyetleri 2 Şubat 2007 Cuma günü yeni Kültür Merkezleri ve yeni programlarla başladı. Mimar Sinan Kültür Merkezi , Bakırköy Yenimahalle Kültür Merkezi , Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi, Maltepe Kültür Merkezi, Ümraniye Atakent Kültür Merkezi, Şubat ayı itibariyle İstanbullu san’atseverlerin hizmetine sunuluyor.

Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi ‘Cemil Meriç Okumaları’, ‘Yaşayan Çınarlar’ , ‘Müzik Kültür Sanat’, ‘Ufkumuzu Aydınlatanlar’, adlı yeni faaliyetlerle sezona giriyor. Mehmet Nuri Yardım’ın düzenlediği ‘Yaşayan Çınarlar’ adlı programda her ay kültür dünyamızdan bir isim eserleri, Türk kültürüne katkıları ve hayat hikâyesiyle ele alınacak. İsmet Özel’in hazırladığı ‘Şiir Şiirle Örtüşmez’ adlı program yeni sezonda Tarık Zafer Tunaya Salonunda yeniden meraklılarıyla buluşuyor.

“Hayata Edebiyatla Bakmak”, ‘Türk Dünyası Sineması’ adlı program Atatürk Kitaplığı’nda dikkat çeken yeni programlar arasında yer alıyor. Periyodik olarak düzenlenecek olan sinema programında Türk Dünyası filmlerinden örnekler ışığında sinema kültürüne katkıda bulunulmaya çalışılacaktır.

Ayrıca Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda 2 ayda bir, Mustafa Akyol ve İsa Tatlıcan tarafından düzenlenecek olan Bilim Din ve Felsefe başlıklı uluslar arası konferans dizilerinde bilim ve felsefe dünyamızın ufuklarında dolaşılacaktır.

Kültür ve San’at faaliyetlerinin yanında her hafta Cumartesi günleri periyodik olarak atölye gezileri tertiplenecek, İstanbulluların san’at ve san’atçıyla uygulama ortamında buluşması sağlanacak; geleneksel san’atlar konusunda san’atseverlere derinlik kazandırılmaya çalışılacak.

06.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tasavvufsuz Mevlânâ filmi çekilmez

  Gökmedrese rengine kavuşuyor

  Yeni sezona yeni merkezinde

  Türk Edebiyatı “400” dedi

  40 fotoğrafçıdan 40 fotoğraf


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004