Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Türk Edebiyatı “400” dedi

“Türk Edebiyatı Dergisi” Genel Yayın Yönetmeni Beşir Ayvazoğlu, derginin 400’üncü sayıya ulaştığını belirterek, “Türk Edebiyatı, bağımsız ve edebiyat dünyasında hâlâ statü sembolü bir dergidir, bir okuldur” dedi.

Ayvazoğlu, edebiyat okuyucusunun Türkiye’de az olduğunu belirterek, 35 yıl ayakta kalmanın büyük bir başarı olduğunu dile getirdi.

Beşir Ayvazoğlu, “Edebiyat dergisi çıkarmak büyük fedakârlıklar gerektiriyor. Türk Edebiyatı, bu yönden bağımsız ve edebiyat dünyasında hâlâ statü sembolü bir dergidir, bir okuldur” diye konuştu.

Edebiyat dergilerinin Türk kültüründe bir süreklilik sağladığını ifade eden Ayvazoğlu, Türk Edebiyatı Dergisinin, edebiyat alanında geçmiş ve günümüz arasında bir köprü olduğunu, bununla birlikte döneminin eğilimlerinden ve temayüllerinden de kopuk olmadığını kaydetti.

Ayvazoğlu, edebiyat dergiciliğine yeni bir ruh katmanın ve dönemin özelliklerini dergiye yansıtmanın da önemli olduğunu belirterek, “Aynı aşkla ve aynı heyecanla devam ettirirseniz, derginiz uzun ömürlü olur. Dergiyi çıkaranlar da kendi çağının sesi olmalı, çağı takip etmek gerek” dedi.

Beşir Ayvazoğlu, “Gençlere büyük şans veriyoruz. Ancak yazıları seçerken de ince eleyip sık dokuyoruz. 35 yıldır çıkan ve 400. sayısına ulaşan bir derginin tabi ki kendine has ölçüleri olacaktır” diye konuştu.

Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı ve Türk Edebiyatı Dergisi İmtiyaz Sahibi Servet Kabaklı da derginin 1971 yılında Ahmet Kabaklı’nın Türk san’atına, edebiyatına, yaşayan Türkçemize hizmet amacıyla kurulduğunu anlattı.

Kabaklı, derginin 400’üncü şeref sayısının Ahmet Kabaklı’ya atfedildiğini sözlerine ekledi.

06.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tasavvufsuz Mevlânâ filmi çekilmez

  Gökmedrese rengine kavuşuyor

  Yeni sezona yeni merkezinde

  Türk Edebiyatı “400” dedi

  40 fotoğrafçıdan 40 fotoğraf


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004