Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Terim'in gurur günü

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim bugün Gürcistan'la yapılacak dostluk maçıyla birlikte A Milli Takımın başında 55. defa sahaya çıkarak Coşkun Özarı'ya ait 21 yıllık rekoru eline geçirecek.

A Milli Futbol Takımı'nın bugün deplasmanda Gürcistan ile yapacağı özel maç, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim için çok özel bir anlam ifade ediyor. Tiflis'deki maçta ay-yıldızlı ekibin başında 55. kez sahaya çıkacak olan Fatih Terim, Coşkun Özarı'ya ait 21 yıllık (A) Milli Takım'ın başında en çok sahaya çıkan teknik adam rekorunu eline geçirecek. (A) Milli Takım'ın başında ilk sınavını 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag'da 1-0 yitirilen özel maçta veren Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı milli takımı 17 Ağustos 2005'te Sofya'da Bulgaristan ile yapılan özel maçtan bu yana çalıştırmaya devam ediyor.

FATİH TERİM İLE 54 MAÇ

(A) Milli Futbol Takımı, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 54 maçta, 27 galibiyet, 15 beraberlik, 12 yenilgi alırken, toplam 80 gol atıp, kalesinde 59 gol gördü. Türk Milli Takımı, Terim'in son döneminde oynadığı 8'i resmi, 12'si özel olmak üzere toplam 20 maçtan 10'unu kazandı, 7'sinde berabere kaldı, 3'ünü ise yitirdi.

ÖZARI'NIN 21 YILLIK REKORU

(A) Milli Futbol Takımı'nın 84 yıllık tarihinde en çok sahaya çıkan teknik direktörü olan Coşkun Özarı, yarın 21 yıllık rekorunu Fatih Terim'e devredecek. Ay-yıldızlı ekibin başında 1972 ile 1986 yılları arasında çeşitli dönemlerde görev yapan Coşkun Özarı yönetimindeki milliler toplam 54 maça çıktı. Özarı'nın başındaki Türk Milli Takımı toplam 14 galibiyet, 16 beraberlik, 24 mağlubiyet alırken, 56 gol atıp, 93 gol yedi.

EN ÇOK GALİBİYET TERİM İLE

Türkiye, tarihindeki en çok galibiyeti, Fatih Terim'in teknik adamlığı döneminde aldı. (A) Milli Futbol Takımı'nın tarihine damga vuran Terim yönetimindeki milliler, 54 maçın 27'sini kazandı. Ay-yıldızlı ekibin başında Dünya üçüncülüğü yaşayan Şenol Güneş ise, 2000-2004 döneminde görev yaparken, 50 maçta 23 galibiyete ulaşmıştı.

''MUHTEŞEM 3'LÜ''

(A) Milli Futbol Takımı'nın başında son dönemde görev yapan 3 Türk teknik adam büyük başarılara imza attı. Türkiye, Fatih Terim döneminde tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası finallerine (EURO 1996) katılırken, Mustafa Denizli döneminde aynı başarıyı (EURO 2000) tekrarladı, üstelik Türkiye bu kez çeyrek final oynama başarısını da gösterdi. Bayrağı Denizli'den devralan Şenol Güneş de, Milli Takımı 48 yıl sonra 2002 Dünya Kupası finallerine taşırken, elde edilen Dünya üçüncülüğü ve Konfederasyon Kupası'ndaki üçüncülük, Türk futbol tarihine altın harflerle geçti.

07.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terim'in gurur günü

  Gürcistan'la dostluk maçı

  Mehmet'e büyük onur

  Tümer: Kasıtlı cezalı duruma düşmedim

  Terim, ALS hastası Sedat ve İsmail'i yalnız bırakmadı

  Acemi Hasan!

  Büyük çekişme


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004