Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Haliç’te hazine var!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş tarafından düzenlenen ve tekneyle gerçekleştirilen “Haliç Kültür Gezileri”, İstanbulluların Haliç’i tanımaları için fırsat sunuyor.



‘Adana’da tarih, tarihte Adana’

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gözde Ramazanoğlu tarafından hazırlanan, şehrin 4 bin yılık tarihinin ve mimarî yapısının anlatıldığı “Adana’da Tarih, Tarihte Adana” kitabı yayınlandı.



Diyarbakır 5. Öykü Günleri başladı

5. Diyarbakır Öykü Günleri başladı.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince bu yıl 5’incisi organize edilen Diyarbakır Öykü Günleri, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen törenle başladı.



Siirt’in envanteri çıkarılıyor

Siirt Kültür ve Turizm İl Müdürü Yaşar Baran, kültür ve turizm envanteri ile tescilli kültür ve tabiat varlıkları envanterinin hazırlama planlaması yaptıklarını ifade etti. Siirt’in inanç turizmi bakımından çok önem arz ettiğini ifade eden Baran, 2007 yılında tarihî, kültürel, san'atsal ve turistik değerlerinin kültür ve turizm bakımından önem taşıyan kıymetleri için envanter çalışmasının planlandığını söyledi.



Adıyaman’ın eserleri Emitt’e

Adıyaman Müzesi’ndeki eserlerin Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) ve Müzik Müzesi’nde sergileneceği bildirildi.



Günaha alışıyor muyuz?

Altınoluk dergisi Şubat sayısını “Büyük endişe: Günaha alışmak” konusuna ayırmış. “‘Günaha alışmak’ hükümdarın sınırlarını yol geçen hanı yapmak demektir. Dünyevî planda düşünsek kim cüret edebilir buna? Gelirler ve yakasına yapışırlar insanın. Hesabını sorarlar. Ama insan, Mutlak Hükümdarını unutuyor. Şah damarından daha yakın olanı, her an kendisi ile birlikte olanı, her an nazarları altında yaşadığı varlığı ve O’nun hesap gününü unutuyor” diyor Altınoluk, bu konunun seçilme sebebini açıklarken...



Büyük hesapların denizinde Kıbrıs

Mostar dergisi, Şubat sayısında Kıbrıs’ı dosya konusu yapmış. Dosyada, tarihî çerçeve içerisinde Kıbrıs meselesi, bu meselenin kilometre taşları ve geldiği aşama verilmeye çalışılıyor. Bu sayıda, İbrahim Karagül, Saddam’ın idamını, Mehmet Emin Güz, Yargıtay Cumhuriyet eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili yorumlarını analiz ediyor. Cemal Aydın, Batının ruh halini yansıtan bir çeviriyle dergiye katkıda bulunuyor. Sibel Eraslan, “Kadın sultanlar” serisine devam ediyor. Mustafa Armağan ise, tersinden sorular sormayı sürdürüyor.



Hizmet et ki yücelesin

Okula gönderdiğimiz çocuğumuzun, sadece büyüyüp adam olmasını ve tabi ki para kazanacak bir işe sahip olmasını istiyoruz. Peki hayattan beklentimiz sadece bundan mı ibaret olmalı? Toplumu içinde bulunduğu cehalet bataklığından kim kurtaracak? Ailede yaşanan olumsuzlukları, ahlakî yozlukları, dinimize aykırı hal ve davranışları kim düzeltecek? Gülistan dergisi son sayısında, bu hayatî konuya dikkat çekiyor. Öncelikle İslamın doğru tebliği, dâvâ ve hizmet adamının özelliklerinin neler olması gerektiği konuları derginin ağırlıklı başlıkları arasında.



Vustal’da bu ay: Tevhidî eğitim

Vuslat dergisi 68. sayısında “İdeolojik Dayatma Değil Tevhidî Eğitim” konulu kapak dosyası ile eğitimde yaşadığımız problemlerin sebeplerini, sorunlarını ve çözüm teklifleri hakkında okuyucularına geniş bilgiler sunuyor. Dergi; Vahdettin Işık, Ramazan Kayan, Abdülhamit Kahraman, Ferit Aydın, Ahmet Kalkan, Mehmet Pamak gibi kalemlerle konuyu işlemiş. Ayrıca “Hrant Dink’in öldürülmesi; Milliyetçi Söylemler Üzerine Düşünceler” adlı gündem yazısıyla olaya başka bir açıdan bakmış. 18 Şubat Pazar günü 13:15-16:15 saatleri arasında “İslâm Kardeşliği ve Önündeki Engeller” konulu seminerle de Vuslat dergisi kültür faaliyetlerine devam ediyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004