"Gerçekten" haber verir 12 Şubat 2007

‘Emekli paşalar...’

Önce Karadağ’ın ‘ele geçiremediği dernekle’ ilgili haberden başlayalım: ‘Karadağ’ın ele geçiremeyince ayrıldığı Vatansever Kuvvetler Güçbirliği de, ‘vatan haini’ saydıkları gazeteci, aydın ve iş adamlarıyla mücadeleyi hedefliyordu.’

Demokratik faşizm

“Kendine özgü bir hukuk sistemi” içinde yaşıyoruz. Güvenlikten yargıya varan bir “İttihatçı” anlayış her fırsatta önümüze çıkıyor.

Türkiye’de TSK’ya rağmen ordu kurmak kimin haddine!

Artık şu kesinkes ortaya çıkmış durumda. Türkiye’bir kesim güya ülkenin tehlikede olduğu ve Atatürkçü rejimin değişeceği kaygısı ile “Orduya rağmen ordulaşma” gibi bir yapılanma içine girmişler.

Nasıl bir ülkede yaşıyoruz?

Emekli bir kurmay albayın kurduğu bir derneğin çeşitli şehirlerde yandaşlarına silah üzerine “bu yolda ölmek de var öldürmek de” diye yemin ettirdiği böyle somut biçimde karşımıza dikilince; o derneğin yöneticilerinin “Elimizde şu kadar bin hainin listesi var, Kuvay-ı Milliye affetmez” türü ifadelerini okudukça, iki bin kişilik motosikletli, coplu suçla mücadele timi oluşturacakları açıklamalarını duydukça dehşet içinde kalıyorum.

Nokta dergisi editörü Alper Görmüş: Medya vicdansız

* Hrant Dink herkesin kabul ettiği gibi ırkçı ulusalcı bir iklimde öldürüldü. Bu iklimin oluşmasında medyanın payı ne oldu?