Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Devlet, “Benim psikopatım iyidir” diyor

Dink'in katil zanlısı Ogün Samast’ın Türk bayrağı önünde çekilen fotoğrafını Yeni Asya’ya yorumlayan Psikiyatrist Doç. Dr. Kemal Sayar, “Bu maalesef devlet görevlileri eliyle psikopatinin onaylanması anlamına geliyor. Bu geçmişte de oldu. Maalesef devlet ‘Benim psikopatım iyidir’ tarzında bir anlayışla idare edildi. Devletin bazı organlarında çalışan personelin şiddeti öven hareketleri kamuoyunda teşhir edilirse, toplumdaki şiddet olaylarının önünü alamayız. O zaman yeni Ogünler, ucuz kahramanlık heveslisi insanlar ortaya çıkar” dedi.


12 yılda 303 milyar dolar iç borç faizi

Ankara Ticaret Odasının raporuna göre, Hazine 1995-2006 yıllarını kapsayan dönemde toplam 302,5 milyar YTL (303 milyar dolar) iç borç faizi ödedi. Eğe

Yasağa boyun eğmek yok

Mazlumder Genel Başkanı Ayhan Bilgen yaptığı açıklamada, keyfi olarak sürdürülen başörtüsü yasağının devam ettiği sürece sivil tolum kuruluşlarının da


  Özgürlük olmadan laiklik olmaz

TBMM Başkanı Bülent Arınç, yasama yetkilerine bazı kurumlar tarafından müdahale edilebildiğini, edilmek istendiğini ifade ederek, ‘’Keşke yasamaya bari tek başına başkalarının müdahalesi olmadan sahip olsak diye düşünüyorum’’ dedi.


  Ders zili çalıyor

İlköğretim ve orta öğretim okullarında ikinci yarıyıl bugün başlıyor. 14 milyon öğrenci ile 600 bine yakın öğretmenin ikinci dönemdeki ders maratonu yaklaşık 4 ay sürecek.


  ÖSS maratonu başlıyor

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile meslek yüksek okullarına sınavsız geçiş için başvurular bugün başlıyor.


  ÖSS sistemi adaletsiz

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, eğitim sorunlarını belirlemek amacıyla lise öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen anketin, öğrencilerin yüzde 52’sinin ÖSS sisteminin mevcut durumundan memnun olmadığını ortaya koyduğunu söyledi.


  Doğuda çetin kış şartları

Doğu Anadolu Bölgesi’nde soğuk hava etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 26 dereceyle Ardahan ve Ağrı’da yaşandı.


  Sağlıkta çalışma sürelerine iptal dâvâsı

Türk Sağlık-Sen tarafından, sağlık hizmetleri sınıfında görev yapan personelin haftada 45 saat olan çalışma sürelerinin diğer kamu çalışanları gibi 40 saat olarak düzenlenmesi için Ankara İdare Mahkemesine dâvâ açıldı.


  Batman’da korkulan olmadı

Batman’ın Gerçüş ilçesine bağlı Boğazköy köyündeki olayda 4. vak'adan alınan örneklerin de negatif çıktığı açıklandı.


  BBP: AB süreci durdurulmalı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun başkanlığında Antalya'da toplanan BBP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyeleri, il ve ilçe başkanları ile partiye katılan yeni üyelerle birlikte yapılan Danışma Toplantısı'nda alınan kararlar açıklandı.


  THY uçağında arıza son anda fark edildi

THY’nin İstanbul-Stockholm seferini yapmak üzere pist başına gelen uçağı, motor arızası sebebiyle kalkış yapamadı.


  Memur-Sen’den 200 selzedeye yardım

Memur-Sen Diyarbakır Şubesi, Kasım ayında yaşanan sel felâketi mağduru 200 aileye gıda yardımında bulundu.


  Ulusalcılar tek çatıda birleşti

Meslek odaları ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla oluşturulan “Ulusal Birlik Hareketi (UBH)Platformu’’ basın toplantısıyla tanıtıldı.


  Meclis’in gündemi yoğun

TBMM’yi bu hafta yoğun bir mesai bekliyor. Genel Kurulda, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu hakkında verilen gensoru önergesi ile küresel ısınma konusundaki Meclis Araştırma önergesi yarın günü ele alınacak.


  Deprem dâvâlarında zaman aşımı 17 Şubat’ta doluyor

Marmara depremi sebebiyle açılan ve henüz karara bağlanmamış davalar, Ceza Muhakemesi Kanunu’na göre 17 Şubat’ta zaman aşımına uğrayacak


  Turizm Bakanlığı’ndan Amerika’da tanıtım atağı

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2007 yılında Türkiye’yi Amerika’da yazılı ve görsel basında tanıtabilmek için atağa geçiyor.


  12 taksitle kefen-tabut

Adana’da bir işyeri, kredi kartına 12 ay taksitle cenaze malzemeleri satıyor, cenaze hizmetleri veriyor.


  Diyarbakır çöreği görücüye çıkacak

Diyarbakır Turizm ve Tanıtma Derneği, şehrin asırlık geleneği olan Diyarbakır çöreğini EMITT Fuarı’nda tanıtacak.


  Lokum, AB yolunda kitap oldu

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu’nca ‘’AB İletişim Projesi’’ çerçevesinde hazırlanan ‘’Lokum’la Avrupa’ya’’ kitabı Avrupa Birliği’nin kuruluşunu ve yapısını çocuklara tanıtmayı amaçlıyor.


  Çocuklar savaşa zorlanıyor

“Hiç kimse hayata şiddet dolu gelmiyor. Afrika’da, Latin Amerika ya da Asya’daki hiçbir çocuk savaşların bir parçası olmak istemiyor. Ama yaşadıkları travma ve devamlı verilen uyuşturucularla artık şiddet bildikleri tek gerçek haline geliyor ve alışkanlığa dönüşüyor.”



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004