Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Peres: HAMAS bizi tanımalı

İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, Hamas örgütünün İsrail ile müzakere yapmak istemesi halinde öncelikle kendilerini tanıması gerektiğini söyledi.

Peres, Alman Focus dergisine yaptığı açıklamada, Filistinlilerin bir ulusal birlik hükümeti kurmalarının şart olduğunu, ancak böyle bir hükümetin devletler topluluğunun beklentilerini yerine getirecek ortak bir politikayla hareket etmesi gerektiğini belirtti. Güvenlik konusunun sadece İsrail değil, AB, Rusya, ABD ve BM için de önemli olduğunu, Filistin Başkanı Mahmud Abbas’ın da böyle düşündüğünü ifade eden Peres, ‘’Burada önemli olan şu: Hamas, İsrail ile görüşmek istiyor mu? Eğer Hamas, İsrail ile müzakere yapmak istiyorsa bizi tanımalı’’ dedi.

‘’Bir ortak diyaloğu istemeli, biz bunu istiyoruz. Eğer Hamas, İsrail ile görüşmek istemiyorsa başka ne istiyor?’’ şeklinde konuşan Peres, bugüne kadar Mısır ve Ürdün ile yaptıkları barış görüşmelerinde başarılı olduklarını, Filistinliler ve Lübnan’la yaptıkları görüşmelerdeyse başarısız kaldıklarını söyledi. Bunun Filistinliler arasında ve Lübnan’da farklı yönetimler ve ordular bulunmasından kaynaklandığını ifade eden Peres, başarılı olabilmek için tek sesle konuşan tek bir muhatap olması gerektiğini sözlerine ekledi. Orta Doğu’da çözüm olarak İsrail’in yanı sıra bir Filistin devleti kurulmasını onayladıklarını belirten Peres, ekonomilerini birlikte koordine edebileceklerini, örneğin birlikte hareket etmedikleri takdirde Ölü Deniz’i kurtaramayacaklarını kaydetti.

/ BERLİN

13.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mekke’de bir ümit ışığı doğdu

  İran ön şartı kaldırdı

  Bağdat yine kan gölü

  Gizli oturuma muhalefet katılmadı

  Olmert ertelenen ziyareti için geliyor

  Peres: HAMAS bizi tanımalı

  Chirac: Bush’u 36 kez uyarmıştım

  Putin’in Ürdün ziyareti Çeçenlere acılarını hatırlattı

  Haniye istifaya hazırlanıyor

  Sistani’den itidal çağrısı

  İsrail Lübnan’a yine mi saldıracak?


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004