Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çetelerin eline düşüyorlar

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğüne tedbir kararıyla gelen cinsel istismara uğramış, madde bağımlısı ve kanunla ihtilâfa düşmüş çocukların sayısının her yıl hızla arttığını bildirdi. Çubukçu, devlet koruması altındaki çocukların, çeteler tarafından hırsızlık ve kapkaç olaylarında kullanılmasını nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruyu cevaplarken, sosyal ve ekonomik değişimler, yoğun iç göç ve aile değerlerindeki çözülmelerin toplumu, özellikle de çocukları olumsuz etkilediğini kaydetti.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, SHÇEK Genel Müdürlüğüne tedbir kararıyla gelen cinsel istismara uğramış, madde bağımlısı ve kanunla ihtilâfa düşmüş çocukların sayısının, her yıl hızla arttığını bildirdi. Devlet Bakanı Çubukçu, milletvekillerinin SHÇEK ile ilgili soru önergelerini cevapladı.

Çubukçu, devlet koruması altındaki çocukların, çeteler tarafından hırsızlık ve kapkaç olaylarında kullanılmasını nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruyu cevaplarken, sosyal ve ekonomik değişimler, yoğun iç göç ve aile değerlerindeki çözülmelerin toplumu, özellikle de çocukları olumsuz etkilediğini kaydetti.

Bakanlığına bağlı kuruluşlara yeni gelen çocukların özelliklerinin farklılaştığını ifade eden Çubukçu, şöyle devam etti: “Özellikle kurumumuza tedbir kararı ile gelen çocuklar, cinsel ihmale ve istismara uğramış, psikososyal yönden incinme yaşamış, madde bağımlısı ve kanunla ihtilâfa düşmüş çocuklardır. Her yıl, bu özellikteki çocukların sayısı hızla artmaktadır. Yoğun incinme yaşamış bu çocukların psikososyal tedavileri uzun sürmektedir. Kurum bakımına alınmadan önce hırsızlık, madde bağımlılığı, kaçma, intihar ve benzeri olumsuz davranışları olan çocuklarımız, bu tedavi sürecindeyken daha önce yaşadıkları incinmeye bağlı olarak aynı olumsuz davranışları sürdürme eğilimi de gösterebilmektedir.’’ Çubukçu, bu çocukların olumsuz davranışlarını, Kurum bakımına alır almaz terk edemediklerini belirtti.

/ ANKARA

13.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çakır 301’den hakim önünde

  Çetelerin eline düşüyorlar

  301 somutlaştırılmalı

  301 kalkmalı

  Erdoğan: Hedef gönülleri kazanmak

  Cumhurbaşkanını Meclis seçer

  Agos Gazetesine tehdit mesajına gözaltı

  İnsan Hakları Komisyonu İstanbul Emniyetinde

  Gül: 301'de değişiklik yapılması gerekiyor

  Anavatan’dan eski bakanına gensoru

  Hırvatistan’dan AB sürecine tam destek

  Orhan Erinç: İsteğimiz ‘hakarete özgürlük’ değil

  Karlı dağları aştılar

  Ders ziline bir hafta rötar

  Dünya Sağlık Örgütü’nden 2 uzman Batman’da

  ‘Kaçak petrolle mücadeleye’ onay

  Daha çok proje daha çok pay

  Okul bahçelerinin altı otopark olacak

  Barış için yemin ettiler

  İkinci yarı yıl dersleri başladı

  Ankara’da 3. Şefkatevi hizmete girdi

  Sıvı yağ bir kez kullanılmalı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004