Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Esnaf halinden memnun değil

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Türkiye’de bir yıl içinde 500 bine yakın iş yerinin iş terk ettiğini belirterek, ‘’Halinden memnun olan esnaf, sanayici yok’’ dedi.

Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, 40 kişilik bir ekiple aralarında Mersin, Kahramanmaraş, Gaziantep, Erzurum, Diyarbakır, Kayseri, Antalya, Bolu, Zonguldak, Bursa’nın da bulunduğu 32 ilde sanayi sitelerini, serbest ve organize sanayi bölgelerini, esnafı ve çiftçiyi gezdiklerini belirtti.

Bu gezilerdeki görüşmeleri sırasında belirledikleri ekonomik sorunları, ‘’Türkiye Ekonomik Durum Raporu’’ adlı kitapçıkta topladıklarını bildiren Göktaş, şu görüşleri dile getirdi: ‘’Memleketimizin hali, insanlarımızın ekonomik durumu içler acısıdır. Her şeyi çözdüğünü ve tek sorunun işsizlik olduğunu belirtenler yanılmaktadır. Milletin alım gücü yoktur. Ucuzlayan hiçbir şey yoktur. Esnaf inim inim inlemekte, sanayici perişan vaziyettedir. Ülkemizde 500 bine yakın işyeri bir yıl içinde iş terk etmiştir. Halinden memnun olan esnaf, sanayici yok.’’

Piyasayı ucuz Çin mallarının istila ettiğini ifade eden Mustafa Göktaş, yerli üreticinin perişan halde olduğunu belirtti. Üretim girdilerinin yüksekliğinden, vergilerin ağırlığından şikâyet eden Mustafa Göktaş, ‘’Ekonomik Durum Raporu’’ adlı kitapçıkta çözüm önerilerine yer verdiklerini de kaydetti.

/ GAZİANTEP

17.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Esnaf halinden memnun değil

  Yabancı madencilik şirketlerine suçlama

  “Tarım toprağı yetersiz ve verimsiz”

  KİT’ler 800 milyon YTL zarar etti

  Hazine, 5 milyar 184 milyon YTL iç borç ödeyecek

  Narenciye dalda kaldı

  İnşaat sektöründe ‘bölünmüş arazi’ korkusu

  Sağlık harcaması, ilâç kesintisinden

  Esnaf, Halkbank’ın satılmasına karşı

  Peugeot 207 yollarda


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004