Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İşgale karşı kampanya

Irak’ın işgalinin 4. yıldönümünde, “20 Mart 20’de Savaşa Dur De” kampanyası gerçekleştirilecek. Sendikalar ve meslek örgütlerinin katılımıyla düzenlenen kampanya kapsamında Türkiye’de ilk kez e-miting yapılacak, bölgesel toplantılar düzenlenecek.

Irak’ın işgalinin 4. yıldönümünde, sendikalar, meslek örgütleri bir araya gelerek, “20 Mart 20’de Savaşa Dur De”kampanyası başlatıyor. Kampanya kapsamında broşürler, afişler, bildiriler hazırlanarak dağıtılacak. Bunun dışında Türkiye’de ilk kez e-miting gerçekleştirilecek. Bu adreste bulunan “Aynı Düşünüyorsan Sen de Tıkla” butonuna tıklayanlar e-mitinge katılmış olacak. Hedef Irak’ta ölen bir milyona yakın ainsan için Türkiye çapında bin toplantıda bir milyon insana ulaşmak.

Kampanya Taksim Hill Otel’de düzenlenen ve İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Mehmet Soğancı, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Süleyman Çelebi, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Gençay Gürsoy, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Yahya Arıkan, İstanbul Veteriner Hekimler Odası Genel Sekreteri Seyhan Özavcı, İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Kaplan’ın katıldığı toplantıyla tanıtıldı.

“20M20” olarak özetlenen kampanya sloganı, 20 Mart günü saat 20:00’de gerçekleştirilecek eylemi anlatıyor. 12 Mart 2007 Pazartesi günü saat 12:00’de işyerlerinde, okullarda, hastanelerde, adliyelerde, meydanlarda ortak bildiri okuma eylemleriyle başlayacak kampanya, ABD’nin Irak’ı bombalamaya başladığı gün ve saat olan 20 Mart saat 20:00’de sona erecek. 20 Mart’ta düdükler çalınacak, ışıklar yakılacak ve “İşgale ve Savaşa Dur” denilecek. Soğancı: ABD, Irak'a istikrarsızlık getirdi TMMOB Başkanı Soğancı okuduğu ortak açıklamada, ABD’nin Irak’taki varlığının insanlık suçu olduğunu belirtti, “ABD emperyalizminin Irak’taki en büyük başarısı 650 bin Iraklıyı öldürmektir” dedi. Irak’taki işgal rejiminin derin bir istikrarsızlığa yol açtığını kaydeden Soğancı, Irak’ta iç çatışma ve şiddet dolu bir hayat sürdüğünü vurguladı. Soğancı, kampanya çerçevesinde, başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir, Adana, Diyarbakır, Samsun, Kocaeli, Bursa, Eskişehir ve Gaziantep illerinde bölgesel toplantılar düzenleneceğini açıkladı. “Ortadoğu’nun geleceğine Ortadoğulu karar vermeli” KESK Başkanı Tombul “Irak’ın geleceğine, Ortadoğu’nun geleceğine Ortadoğu halkları karar vermeli” derken TTB Başkanı Gürsoy “Irak’ta Irak’ın tarihi, kültürü de yok ediliyor. Saldırılarda en çok öldürülenler Irak’ın bilim insanları” diye konuştu. İstanbul Barosu Başkanı Kolcuoğlu “Irak’ın yalnız insanı değil, toprağı da yaşamıyor artık. Radyoaktif maddeler toprağı da öldürdü” ifadesini kullandı. İSMMMO Başkanı Arıkan ise artık savaşın değil barışın muhasebesini yapmak istediklerini belirtti.

/ İSTANBUL

17.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çicek: Terörün arkasında büyük devletler var

  Kötü muamele görüyorlar

  Gönül: Savunma harcamalarımızı kısıtlamayacağız

  Babacan: AB bizden tarih beklemesin

  İşgale karşı kampanya

  2006’da düşünce yine yargılandı

  Ağar: Siparişle, yeni iş adamları türetiliyor

  Tam üyeliğe, tam destek

  İran Meclis Başkanı geliyor

  Yüksekova’da işyerleri dün de açılmadı

  Araştırma Komisyonu şiddet anketi yapacak

  Afet Bilgi Sistemi” bu yıl devreye giriyor

  Acarkent’te ihtiyati tedbir talebine mahkemeden ret

  Gençlerin özürlüye bakışı değişiyor

  Ruh sağlığının ilâcı, aile

  Mehter ekibi, İtalya’da gönülleri fethetti

  Kurslara ilgi büyük

  Koca köyde tek başına

  Küresel ısınma ‘imtihan’ı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004