Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Yerli filme destek 2 katına çıktı

Kültür ve Turizm Bakanlığı; sinema-belgesel film, senaryo ve kültür-san’at faaliyetlerine sağlanan toplam desteği geçen sene 2 katına çıkardı.

Bakanlık tarafından desteklenen; Dondurmam Gaymak, Babam ve Oğlum, İklimler, Takva, Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak, Meleğin Düşüşü filmleri uluslar arası festivallerden ödül aldı. Geçen sene, yerli ve yabancı film izleyicisi oranları eşitlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, sinema-belgesel film, senaryo ve kültür san’at faaliyetlerine sağlanan toplam destek, 2005 yılında 9 milyon 197 bin 378 YTL iken, 2006 yılında iki katına çıkartılarak 17 milyon 353 bin 690 YTL’ye ulaştı. Mali desteğin artması, Türk sineması izleyici sayısını da arttırdı.

Buna göre, 2004 yılında yerli film izleyici sayısı yüzde 37; yabancı film izleyici sayısı yüzde 63; 2005 yılında yerli film izleyici sayısı yüzde 42, yabancı film izleyici sayısı yüzde 58 iken; 2006 yılında yerli ve yabancı film izleyici sayısı eşitlendi.

Bakanlıkça desteklenen, Dondurmam Gaymak; New York Queens Festivali’nde en iyi komedi filmi ve en iyi yönetmen; Babam ve Oğlum, 2006 Dünya Soundtrack; İklimler, 50. Cannes Film Festivali Uluslararası Film Eleştirmenleri; Takva, Toronto Film Festivali Swarovski Kültürel Yenilik Özel Jüri; Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak, 26. Montpellier Film Festivalinde En iyi Film ve 52. San Sebastian Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü; Meleğin Düşüşü, Nantes 26. Üçüncü Kıtalar Film Festivali Büyük Ödülü, Barcelona 12. Bağımsız Sinema Festivali En İyi Alternatif Film Ödülü ve 11. Kerala Film Festivali En İyi Film ödüllerini aldı.

17.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TDK kılavuzu kafa karıştırıyor

  Kütüphanelerde “yerinden yönetim” dönemi

  Yerli filme destek 2 katına çıktı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004