Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘Zorba cephe kaybedecek’

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran ve Suriye’nin “düşmana karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini” söyledi.

Hamaney, resmi ziyaret için Tahran’da bulunan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşmesinde, iki ülke ilişkilerinin “bölgedeki en iyi ilişkiler” olduğunu, “bu samimi ilişkinin” daha da kuvvetlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Hamaney, “İran ve Suriye, düşmanın komplolarına karşı birlikte hareket etmeli” dedi. Irak’taki mevcut duruma da değinen Hamaney, ABD’nin Irak’taki hiçbir hedefini gerçekleştiremediğini savundu ve “Gerçekleşeceğine ilişkin de hiçbir ipucu yok. Şurası açık ki bölgedeki asıl kaybeden, ABD öncülüğündeki zorba cephe olacak” diye konuştu. Ayetullah Hamaney, iki ülkenin, Irak, Filistin ve Lübnan konularında da birlikte hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad da ziyareti sırasında yaptığı görüşme ve anlaşmaların “çok verimli” olduğunu ve ziyaretinin ikili ilişkilerin daha da kuvvetlendirmesine “iyi bir zemin” hazırladığını söyledi.

ABD’nin Tahran ve Şam yönetimlerine karşı tutumuna da değinen Esad, “ABD, bağımsız ülkeleri ve kendine karşı çıkanları zayıflatmak istiyor. Ama İran ve Suriye, tam bir uyum içinde kendi halklarına güvenerek, mevcut tutumlarını devam ettirecek ve direnecek” diye konuştu. Ayetullah Hamaney’in “ABD’nin bölgedeki hiçbir hedefine ulaşamadığı” görüşüne katıldığını ifade eden Esad, son zamanlarda Lübnan ve Irak’ta mezhep çatışması çıkarmaya çalışıldığına dikkat çekti ve Müslümanların bu komplolara karşı uyanık olması gerektiğini belirtti.

/ TAHRAN

19.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Üçlü görüşmeden fayda yok

  Irak sınırlarını yeniden açtı

  ‘Zorba cephe kaybedecek’

  İran: Mukteda bizde değil

  Afganistan’da koalisyon helikopteri düyştü

  Muhammed Yunus parti kuruyor

  Prodi’den Fransız siyasilere Türkiye uyarısı

  Merkel: AB ile Türkiye'nin yakın bağlılığı hepimizin çıkarınadır

  New Jersey'de Aşûre Festivali

  Almanya’da arabada sigara yasağı geliyor

  Uzaktan kumandanın mucidi öldü

  İngiltere'de çocuk alkolikler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004