Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

KOBİ’lerin umudu komşular

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, başta Suriye ve Irak olmak üzere, komşu ülkelerle ticaretin artırılmasına önem verdiklerini belirterek, özellikle küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) hızlı ve kolay şekilde ihracat yapmalarını sağlayacak sınır ticaret merkezinin Akçakoyun bölgesinde bir an önce kurulması gerektiğini belirtti.

GTO Başkanı Mehmet Aslan, komşu ülkeler Irak ve Suriye ile ticaretin artırılması için Gaziantep-Halep arasında doğrudan tren seferleri düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Aslan, yaptığı açıklamada, dünya ticaretinde söz sahibi ülkelerin en fazla ticareti komşu ülkelerle gerçekleştirdiğini belirterek, Türkiye’nin komşularıyla ticarî ilişkilerinin yüzde 11-12’ye ulaşmasının yeterli olmadığını söyledi.

Mehmet Aslan, ‘’Bu önemli pazarlar doğru bir şekilde kullanılırsa, ülkemiz üretim ve istihdamına katkısı yanında, ihracatımızı da büyük ölçüde artıracaktır’’ dedi. Suriye ile ticaretin, serbest ticaret anlaşması ve sınır ticaret merkezleri sayesinde büyük bir hacme ulaşabileceğini vurgulayan Aslan, Türk iş adamlarının Suriye üzerinden çok büyük alıcı kitlesinin bulunduğu Arap ülkelerine ulaşabileceğine dikkati çekti. Bölgede çözüm bekleyen en önemli sorunların başında ulaşımın geldiğini, ulaşımda büyük aksamalar yaşandığını ifade eden Aslan, Gaziantep-Şanlıurfa otoyolunun bir an önce tamamlanmasını istedi.

/ GAZİANTEP

19.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Petrolde yüksek vergiler, kaçakçılığı özendiyor

  Bu yıl meyve yok

  AB desteği ile iş sahibi olacaklar

  KOBİ’lerin umudu komşular

  Umman Türk yatırımcıları bekliyor

  Ev sahiplerine “Maliye” takibi

  Formula 1 teknolojisi, Clio’da

  Gümrüklerde sıkı takip

  Çiftçiye kredi muslukları açıldı

  Akıllı otolar 2030’da piyasada


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004