Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İran’ın vurulacak hedefleri hazır

İran’a yönelik muhtemel Amerikan saldırısını göz önünde bulunduran Amerikalı ordu yetkililerinin bu ülkede vurulacak hedefleri belirledikleri ileri sürüldü. BBC, diplomatik kaynaklara dayandırarak verdiği haberde, Amerikan ordusunun muhtemel hava operasyonunda, İran’ın nükleer tesislerinin yanı sıra hava ve deniz kuvvetlerine ait üslerle komuta karargâhlarının hedef alınmasının planlandığını yazdı.

“Talimat verilmesi halinde, İran’ın askeri altyapısı vurulacak” ifadesinin kullanıldığı haberde, Washington yönetiminin, İran’a yönelik bir askeri operasyon hazırlığında olmadıklarını ısrarla vurguladığı hatırlatıldı. BBC’ye açıklama yapan diplomatik kaynaklar, Florida’daki Amerikalı komutanların, İran sınırları içindeki hedef listesini belirlediklerini,

Natanz’daki uranyum zenginleştirme tesisiyle İsfahan, Arak ve Buşehr’deki tesislerin listeye dahil edildiğini söylediler. Kaynaklar ayrıca, saldırı ihtimalinin, İran’ın nükleer silah ürettiğinin ortaya çıkması ya da İran’ın Irak’taki Amerikan askerlerine yönelik saldırılardaki sorumluluğunun ortaya çıkması halinde gündeme getirebileceğini de belirttiler.

Bu arada, ABD Başkanı George Bush tarafından Ocak ayında bölgeye gönderileceği açıklanan ikinci Amerikan uçak gemisi USS John C. Stennis’in Orta Doğu’da olduğu bildirildi. Amerikan 5. Filosu tarafından yapılan açıklamada, USS John C. Stennis’in bölgede bulunan USS Dwight D. Eisenhower ile buluştuğu ve her iki uçak gemisinin, dün sabah saatleri itibarıyla Umman Denizinde bulunduğu belirtildi.

İkinci uçak gemisinin bölgeye intikalinin, ABD ile İran arasındaki gerginliğin arttığı bir döneme rastladığına dikkat çekiliyor. USS John C. Stennis ve beraberindeki hava-deniz grubunun, Afganistan ve Irak’ta bulunan kara kuvvetlerine destek temini için 5. Filonun operasyon bölgesinde bulunduğu da belirtiliyor.

/ ANKARA

21.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran’ın vurulacak hedefleri hazır

  Rusya‘dan Polonya ve Çek Cumhuriyetine tehdit

  The Guardian: Şimdi seçim olsa Blair kaybeder

  FT: İran 6 ay içinde uranyum zenginleştirebilir

  İsrail’de İslâmî Hareket’e dâvâ

  Hocaali soykırımına protesto


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004