Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Tarihî fotoğraflar gün yüzüne çıktı

Kırşehir’de 1950’li yıllardan itibaren fotoğraf san’atçılığı yapan Çoban ailesi, arşivlerindeki resimleri çıkararak Kırşehirliler’in beğenisine sundu. Mustafa ve Arif Çoban kardeşler tarafından 1950’li yıllarda körüklü fotoğraf makineleriyle çekilen Kırşehir resimleri, Vali M. Lütfullah Bilgin’in isteği üzerine takvim haline getirildi.

Yaklaşık 60 yıl önce çekilen resimleri arşivlerinden çıkaran Çoban ailesi, resimlerin tamamını takvim yapılmak üzere Vali Bilgin’e hediye etti.

Körüklü makinelerle zor şartlarda çekilen tarihi resimleri Kırşehir halkıyla paylaşmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten fotoğraf sanatçısı Arif Çoban, “Stüdyo Aile olarak 1950’li yıllardan bugüne yaklaşık 60 yıllık bir geçmişimiz var. Cumhuriyet’in ilanından sonraki dönemlerde Kırşehir’in resimlerini körüklü makinelerle çektik ve bugüne kadar sakladık. Öyle ki; şu anda elimizde 1966’da Kırşehir’de yaşanan sel felâketinden tutun da Çanakkale gazilerinin, ilk kurulan Kırşehirspor kadrosunun, Kurtuluş Savaşı’nda büyük Atatürk’ün geçtiği Kılıçlı Köprüsü’nün, Faik Paşa İşhanı’nın, stadyumun ve buğday pazarının, Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun ve Ahi Evran Mahallesi’nin resimleri bulunuyor. Bu tarihi resimleri paylaşmak adına Valimiz Sayın Lütfullah Bilgin’in isteği üzerine resimlerimizi sadece takvim yapılması şartıyla Kırşehir Belediyesi’ne hediye ettik. Belediye tarafından da son derece güzel bir şekilde takvim çalışması yapıldı ve hemşehrilerimize hediye edildi. Çok zor şartlarda çekilen ve bugüne kadar koruyarak sakladığımız tarihi Kırşehir resimlerini hemşehrilerimizle paylaşmaktan dolayı Çoban ailesi olarak son derece mutluyuz. İnşallah bundan sonra da resim arşivlerimizi hemşehrilerimize açacak ve nostaljiyi yaşatmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

21.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kalplere yasakçı konulmalı

  ADSL yükseldikçe, müzik düşüyor

  Tarihî fotoğraflar gün yüzüne çıktı

  Bayburt’un kurtuluş sevinci


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004