Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Emre'ye Erzik desteği

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, hakkında ırkçılık yaptığı iddiasıyla İngiliz basınında haberler çıkan milli futbolcu Emre Belezoğlu'na sahip çıktı. Erzik, "Bu olay, özellikle İngiliz magazin basınının gayretleriyle oluyor. Nedendir bilinmez ama İngiltere'de Emre'ye karşı bir kampanya var" dedi.

Geçtiğimiz ay Almanya'da yapılan UEFA Kongresi'nde yeniden UEFA Asbaşkanlığı'na seçilen Şenes Erzik, son haftalarda, hakkında sürekli ırkçılık yaptığı iddiasıyla İngiliz basınında haberler çıkan milli futbolcu Emre Belözoğlu'na sahip çıktı. Newcastle United forması giyen Emre'nin hakkında ortaya atılan iddiaları yakından takip ettiğini ifade eden Erzik, "Emre olayını başından beri izliyorum. Emre ile birkaç defa konuştuk. İlk konuşmamız daha olay bu kadar ayyuka çıkmadan önceydi. Bu olay, İngiliz basınının özellikle de İngiliz magazin basınının gayretleriyle oluyor. Nedendir bilinmez ama İngiltere'de Emre'ye karşı bir kampanya var. Fatih Terim'le de Emre'yle de bu olayları işin stratejisini konuştuk. Emre'ye bazı önerilerde bulundum" dedi. İngiliz yetkililerle konuyla ilgili temas halinde olduğunu anlatan Erzik,şöyle konuştu:

"Ayrıca İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı ile konuştum. Beni, Dusseldorf'ta, İngiltere Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu Başkan vekillerinden biriyle Emre hakkında nihai kararı alacak kurumun başındaki kişilerden biriyle görüştürdü. Öncelikle bizim ülkemizde böyle bir ayırımcılığın, ırkçılığın hiç olmadığını, tam tersine insanları birbirinden ayırmadığımızı, hoşgörülü olduğumuzu, dili, dini, ırkı, rengi ne olursa olsun insanlara eşit muamele yaptığımızı, bu konuda da son derece onları kendi bağrımıza bastığımızı anlattık.

Seedorf gibi, Martins gibi onun takım arkadaşlarının Emre'yi ne kadar sevdiklerini herkes gibi İngiliz basını da biliyor. Onları savunma yaparken yanında götürmelerinin onların ifadelerinin önemli olacağını bütün bunları konuştuk. Şu an Emre'nin olayını takip eden avukatı var. Sağlıklı bir karar çıkacağı ümidindeyim. O magazin basınının yaygaralarının diliyorum sonu gelir ve İngiltere Futbol Federasyonu sağlıklı bir biçimde değerlendirir. Bizim gördüğümüz kadarıyla somut hiçbir şey yok. Hep bir şeylerle suçlanıyor ama o suçlamayı futbolcuların kendisi yapmıyor. Benim izlediğim kadarıyla öyle."

21.02.2007


 

Canaydın: Şampiyonluk atmosferine girdik

G.Saray Başkanı Özhan Canaydın, puan kayıplarına rağmen geçen sezon olduğu gibi yine şampiyonluk yolunda ilerlediklerini belirterek, "Hedefimiz kesinlikle şampiyonluk" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, lig yarışında hedeflerinin şampiyonluk olduğunu açıkladı.Zaman Gazetesi'nin düzenlediği Yılın Sporcusu Ödül Töreni'nde Yılın Spor Adamı kategorisinde ödül alan Başkan Canaydın, böylesine bir ödül almaktan dolayı oldukça mutlu olduğunu söyledi. Lig yarışı konusunda açıklamalarada bulunan Canaydın, puan kayıplarına rağmen geçen sezon olduğu gibi yine şampiyonluk yolunda ilerdiklerini söyledi.Takımın havasının oldukça iyi olduğunu kaydeden Başkan Canaydın, "Geçen yıl olduğu gibi şampiyonluk atmosferine girdik. Bekleyin göreceksiniz. Hedefimiz kesinlikle şampiyonluk" diye konuştu. Öte yandan bir gazetecinin Galatasaray Sportif AŞ. hissedarı QVT Financal LP'nin, kendisi ve bazı yöneticiler hakkında, dolandırıcılık ile nitelikli dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunması konusuyla ilgili sorusu üzerine Canaydın, "Bize bu konuda savcılıktan bir tebligat gelmedi" diye cevap verdi.

21.02.2007


 

Mehmet ile O'Neal'in unutulmayacak anısı

Tarihi All-Star maçının belki de en önemli anı ise kuşkusuz NBA tarihinin en önemli yıldızlarından biri olan Shaquille O'Neal ile Okur arasında gerçekleşti.

Shaq için alan boşaltan takım arkadaşları, dev pivotu Mehmet ile baş başa bıraktı. Bacak arası dahil tüm numaralarını deneyen O'Neal, Mehmet'i geçemedi ve bir şut kullanmaya karar verdi. Shaq'ın şutu çemberden dönünce belki yıllarca konuşulacak. Seyircinin hem alkışlayarak hem de gülerek izlediği bu pozisyon Salt Lake City gazetesinin dünkü manşetini oluşturmuş oldu: "Memo'nun büyük oyunu savunmada geldi"

Shaq ile tüm dünyanın gözlerinin üzerinde olduğu bir sahneyi ikinci adam olarak da olsa paylaşmak Mehmet'in de çok hoşuna gitti. Savunma yaparken sıkça konuştuklarını ve bazen kendisini gülmekten alıkoyamadığını belirten Mehmet Okur, "Müthiş bir geceydi. Ülkemi temsil ettim, eğlendim ve bir yıldız gibi ağırlandım. Bu iş hoşuma gitti. Bundan sonra her yıl All-Star olabilmek için çalışmaları sürdürmeliyim" diye konuştu.

21.02.2007


 

Gerets Ergün'ü unuttu

G.Saray'da uzun dönem takımın değişmez ismi olan Ergün Penpe, Gerets'li son iki sezonda formayı unuttu. Ergün, geçen sezon ligde 13 maçta oynarken, 21 haftası geride kalan bu sezon ise sadece 4 defa sahaya çıkabildi.

Galatasaray forması altında büyük başarılara imza atan ve soğukkanlılığıyla ''Kemik'' lakabını alan Ergün Penbe, teknik direktör Erik Gerets döneminde gözden düştü. Sarı-kırmızılı takıma 1994-95 sezonunda Gençlerbirliği'nden tranfer olan, Fatih Terim ile 4 lig şampiyonluğu ve UEFA Kupası kazanıp, Mircea Lucescu döneminde ise Süper Kupa'yı kaldırarak, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan Ergün Penbe'nin yıldızı Gerets ile barışmadı. Eski takım arkadaşı Gheorghe Hagi'nin Galatasaray'ı yönettiği 2004-2005 sezonunda dahi en istikrarlı oyunculardan biri olarak dikkati çeken Ergün, ligde cezalı olduğu bir maç dışında tüm karşılaşmalarda forma giyerek 2 bin 648 dakika sahada kalmıştı.

YILDIZI BARIŞMADI

Ergün Penbe'nin Galatasaray'daki istikrarlı dönemi, teknik direktörlüğe Erik Gerets'in gelmesiyle son buldu. Gerets'in sarı-kırımızılı takımı şampiyonluğa taşıdığı geçen sezon ligde 13 maçta oynayarak 916 dakika mücadele eden tecrübeli oyuncu, önemli bir düşüş yaşarken, bu sezon da Gerets'in Ergün ile ilgili düşünceleri değişmedi.

KADROYU UNUTTU

Süper Lig'de geride kalan 21 hafta sonunda, Ergün yalnızca 4 kez sahaya çıkabildi. Bu sezon forma giydiği 4 lig maçında 265 dakika oynayan Ergün Penbe, 14 lig maçında kadroya dahi alınmazken, 3 lig maçında ise yedek kulübesinde oturdu. Bu sezon Süper Kupa Finali ile birlikte 3 maç Şampiyonlar Ligi'nde, 2 maç da Fortis Türkiye Kupası'nda oynayan Ergün, Erik Gerets tarafından son 4 lig maçında kadroya dahi alınmadı.

21.02.2007


 

Terim: Lige heyecan geldi

A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Turkcell Süper Lig'de yarışın oldukça zevkli geçtiğini söyledi. Terim, ligin bitmesine daha uzun bir süre olduğunu belirterek, "Ligimizde herkes herkesi yenebiliyor. Bu durum heyacanın artarak devam ettiğini gösteriyor." dedi.

Mart ayı içinde oynayacağımız Yunanistan ve Norveç maçlarının önemine değinen Terim, "Bu maçlara bir ay kaldı. Oyuncularım bu maçlara kadar umarım sakat olmazlar. Bu iki maçı kazasız belasız geçmek istiyoruz" diye konuştu.

21.02.2007


 

İbrahim: Gol pası veremedim

Beşiktaş Kaptanı İbrahim Üzülmez, iç sahada iyi oynamalarına rağmen deplasmanlarda istedikleri futbolu sergileyemediklerini açıkladı.

İbrahim Üzülmez, lider Fenerbahçe ile aralarındaki 8 puan farkın olduğunu hatırlatarak, "Çok enterasan bir lig yaşanıyor. Herkes puan kaybediyor. Ama biz içerde iyi oynamamıza rağmen deplasmanda istediğimiz sonuçları bir türlü alamadık. Zirveye oynamak istiyorsak deplasmanlardan mutlaka puanlarla dönmemiz şart" dedi. Üzülmez, geçmiş yılllara oranla çok orta yapmasına rağmen gerekli gol asistlerini yapamadığını da sözlerine ekledi.

21.02.2007


 

Necati: Puan kaybı olacak

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Necati Ateş, şampiyonluk yarışı konusunda herkesin dereyi görmeden paçayı sıvadığını belirterek, "Daha ligin bitmesine var. Puan kayıpları olacaktır; ama en az puan kaybeden takım şampiyon olur." dedi.

Sezonun oldukça uzun bir maraton olduğunu ifade eden Necati, "Biz Gaziantep'te oynadığımız maçı kaybetmeseydik puan farkı iki olacaktı. Bence rakibimizle aramızda çok puan farkı bulunmuyor. Az puan kaybeden takım ipi göğüsler diye düşünüyorum" diye konuştu.

21.02.2007


 

F.Bahçe bugün Hollanda yolcusu

UEFA Kupası 3. tur rövanş maçında 22 Şubat Perşembe günü Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, bugün bu ülkeye gidecek.

Kafile, sabah saatlerinde Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan kalkacak uçakla başkent Amsterdam'a hareket edecek. Teknik direktör Zico da antrenman öncesi maçla ilgili basın toplantısı düzenleyecek. AZ Alkmaar ile Fenerbahçe, Perşembe günü TSİ 19.45'de, DSB Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

21.02.2007


 

Yılın sporcuları ödül aldı

Zaman Gazetesi'nin düzenlediği Yılın Sporcusu Ödül Töreni, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı.

Ödül alan isimler şöyle: Yılın Sporcusu: İbrahim Kutluay, Neslihan Demir, Hasibe Erkoç. Yılın Spor Adamı: Özhan Canaydın, Mahmut Demir. Yılın Teknik Direktörü: Eric Gerets, Bogdan Tanjevic, Ertuğrul Sağlam. Yılın Futbolcusu: Gökhan Ünal, Hakan Şükür, İbrahim Üzülmez. Yılın Takımı: Galatasaray, A Milli Erkek Basketbol Takımı, Amasya Şekerspor Güreş Takımı."

21.02.2007


 

Zaman'ın ödül töreni

Zaman Gazetesi tarafından 17'ncisi düzenlenen Yılın Sporcu Ödülleri ödül töreni Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Üç ayrı dalda ödül alan Galatasaray, geceye damgasını vurdu. Spor, siyaset ve sanat dünyasından geniş bir davetli topluluğunun katıldığı ödül törenine, onur konuğu olarak da UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, A Milli Takım eski Teknik Direktörü Sepp Piontek ile Galatasaray ve Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp katıldı..

Ayrıca NBA'da Los Angeles Lakers'ta oynadığı dönemlerde dünyada adından oldukça söz ettiren Sırp basketbolcu Vlade Divac, yılın sporcusu seçilen İbrahim Kutluay'a ödülünü verdi ve Türkiye'de bulunmaktan oldukça mutlu olduğunu söyledi..

Geceye katılan ünlü Alman teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp, 2006'da yılın takımı ödülünü kazanan Fenerbahçe'nin ödül geceye katılmamasını eleştirdi. Feldkamp, ''Ödül törenleri, ödül alanların gelmesiyle güzelleşir. Maalesef geçen sene Fenerbahçe gelmemişti. Ancak Galatasaray, şampiyonluk yarışında çok önemli bir maç kaybetmesine rağmen bugün tüm oyuncu ve teknik heyetiyle burada. Kendilerini kutluyorum'' dedi..

Türk futbolunun bugünlere gelmesinde büyük bir emeği olan milli takımımızın eski teknik direktörü Seep Piontek ise, yılın teknik direktörü seçilen Ertuğrul Sağlam'a ödülünü verirken, Sağlam tarafından elinin öpülmesi dakikalarca alkışlandı. Piontek, Türkçe yaptığı konuşmada, "Ertuğrul hem iyi bir futbolcu, hem iyi bir insan, hem iyi bir profesyonel, hem de iyi bir teknik adam" diye konuştu..

F.Bahçe'nin eski başkanı Ali Şen sahneye çıkmasıyla birlikte adeta şov yaptı. Yılın teknik direktörü ödülünü kazanan Basketbol Milli Takımı Antrenörü Boğdan Tanjevic'den bu yıl yapılacak Avrupa Şampiyonası ve 2010'da Türkiye'de yapılacak Dünya Basketbol Şampiyonasında Türkiye'yi şampiyon yapmasını istedi. Şen'in, konuşmasını zaman zaman Sırpça yapması salonda gülüşmelere yolaçtı..

Spor camiasını 17. defa biraraya getiren, yaklaşık 2 bin davetlinin bu organizasyona katılmasını sağlayan Zaman gazetesi büyük bir sınavdan bir defa daha başarıyla çıktı. Kendilerini tebrik ediyorum..

[email protected]

Erol DOYURAN

21.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004