Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bankalara teslim olmayın

Kayseri’de mobilyacılık yapan Mahmut Şahin, bir banka ile yaptığı matbu kredi kartı sözleşmesine el yazısı ile ‘’Yaptığım harcamalar dışında üyelik aidatı, kart ücreti vb. adı altında talep edilecek hiçbir ücreti kabul etmiyorum’’ şartını ekledi.

Banka, el yazısı ile eklenen şartı kabul ederek Şahin’e kredi kartını gönderdi. Mahmut Şahin, işletmesine şimdiye kadar çok sayıda banka temsilcisinin kredi kartı vermek için geldiğini ancak tek taraflı matbu sözleşmeyi kabul etmediği için hiçbir bankadan kredi kartı almadığını söyledi.

Şahin, bankaların kredi kartı yıllık ücreti konusundaki uygulamalarının yanlış olduğunu savunarak, şöyle devam etti: “Tüketicinin hiçbir rızası alınmadan imzalattırılarak yılda milyonlarca dolarlık kazanç elde edilmesine tepkimi bir vatandaş olarak göstermem gerekiyordu. Bu sebeple şimdiye kadar kredi kartı almadım. Bundan sonra da bu şartım kabul edilmedikçe hiçbir bankadan kredi kartı almayacağım. Bu duyarlılığın tüm vatandaşlarımız tarafından gösterildiği taktirde tüketiciye rağmen dayatma yapan banka kalmayacağını düşünüyorum.’’

Sözleşmesine kendi el yazısı ile şartlarını yazan Mahmut Şahin’e kredi kartı veren bankanın İletişim Başkanı Ömer Kayalıoğlu, Şahin’den hiçbir surette kredi kartı yıllık ücreti alınmayacağını söyledi.

“TÜKETİCİLER ADINA ZAFER”

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Av. Bülent Deniz ise Mahmut Şahin’in banka ile yaptığı sözleşmeye kendi isteklerini yazmasının ve banka tarafından kabul edilmesinin tüketiciler adına büyük bir zafer olduğunu söyledi. Deniz, ‘’Tüketiciler, önlerine uzatılan sözleşmeye ekleme veya çıkartma yapma yetkisinin kendilerinde olduğunu bilsinler. Ama öncelikle sözleşmeleri mutlaka okusunlar. Türkiye’de bir ilk gerçekleşti. Umarım diğer bankalar da bu konuda duyarlı olurlar’’ diye konuştu.

/ KAYSERİ

22.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Küresel ısınma hububatı etkiledi

  Bankalara teslim olmayın

  Avrupa’nın mikroçipi Erzurum’dan karşılanacak

  100 firma biyodizele yatırımdan vazgeçti

  Turizm 2007'ye iyi başladı

  Japonya faizi çeyrek puan artırdı

  Elektronik eşyaya ek ödeme

  Vergiyi çizgi filmle anlattılar

  Albaraka, 64’üncü şubesini Etlik’te açtı

  Şeffaf otomobil


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004