Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin’de birlik dönemi

Filistin’de Hamas’ın üstünlüğüyle neticelenen Ocak seçimlerinden sonra patlak veren iç savaş ve kaos ortamı 1 yıl sonra yerini ikinci İsmail Haniye hükümetine bırakıyor. Yeni kabine Abbas tarafından kabul edildi ve bugün güven oylamasına çıkacak.

Filistin’de seçimlerin yapıldığı 25 Ocak 2006’da Hamas’ın parlamentoda çoğunluğu sağlamasıyla başlayan uluslar arası baskı ve onlarca Filistinli’nin ölümüne, yüzlercesinin yaralanmasına sebep olan iç çatışmalar sürecinde, tam bir yıl aradan sonra kurulan ikinci İsmail Haniye kabinesi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından da kabul edildi.

132 kişilik Filistin parlamentosunda 76 üyesi bulunan Hamas Hareketi’nin Başbakan İsmail Haniye dahil 25 kişilik yeni kabinesi, bugün meclisin güven oylamasına sunulacak.

Filistin’de uzun çabalardan ve en son 8 Şubat’ta Mekke’de gerçekleştirilen toplantılarda uzlaşmaya varılarak oluşturulan yeni İsmail Haniye hükümetinin Haniye ile birlikte 14 üyesi Hamas’tan.

İsmail Haniye, hükümetin en önemli bakanlıklarından biri olan İçişleri Bakanlığı’na kimin atanacağı konusunda, Hamas ile El Fetih arasında haftalar süren tartışmaların ardından, iki tarafın önceki gece geç saatlerde Hani Talib Al Kavasmi ismi üzerinde anlaşmalarından sonra, Gazze’de çok kısa bir basın toplantısı düzenledi ve kabine listesinin Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a sunulduğunu duyurdu.

Haniye, yeni hükümetin yeni bir dönemi başlatacağı konusunda iyimser olduğunu da belirtti.

Abbas tarafından da kabul edilen kabine için bugün, Gazze Şeridi ve Ramallah’ta aynı anda, video konferans yoluyla mecliste güven oylaması yapılacak. BM yeni kabineden memnun BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un, Filistin’de yeni ulusal birlik hükümetinin kurulmasından memnuniyet duyduğu açıklandı. BM Sözcüsü Michelle Montas, konuyla ilgili sorular üzerine yaptığı açıklamada, Genel Sekreter Ban’ın, yeni Filistin hükümetinin, geçmişte kabul edilen tüm uluslar arası anlaşmalara ve Orta Doğu Dörtlüsü tarafından kabul edilen ilkelere uymasını beklediğini söyledi.

/ KUDÜS- BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

17.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin’de birlik dönemi

  Nejad BM’de konuşmak istiyor

  Filistin’e ambargo kalksın

  İsrail gelişmelerden kaygılı

  Senato çekilmeden yana değil

  Sadr belediye başkanı yaralandı

  BM’nin yeni İran tasarısı ne getiriyor?


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004