Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Nejad BM’de konuşmak istiyor

İran’ın BM Daimi Temsilciliğinin, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın BM Güvenlik Konseyi’nde ele alınacak karar tasarısı sırasında konuşması için Konsey’e resmen başvurduğu bildirildi.

Bu arada BM Güvenlik Konseyi dönem başkanı Güney Afrika’nın BM Büyükelçisi Dumisani Kumalo, İran’ın, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın konseyde konuşması için başvuru yaptığını doğruladı. Kumola, İran’ın BM Daimi Temsilcisi büyükelçi Cevad Zarif’ten, Ahmedinejad’ın konseyde konuşmasını isteyen bir mektup aldığını söyledi.

İRAN GERİ ADIM ATMIYOR

Bunun yanı sıra İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkesinin nükleer programının devam edeceğini bildirdi. Resmi haber ajansı İRNA’nın bildirdiğine göre, Ahmedinejad, Yazd eyaletinin Hatem şehrinde halka hitabında, Batılı ülkelerin nükleer faaliyetleri durdurmaları için baskı yaptığını, ancak bu baskılara boyun eğmeyeceklerini söyledi.

BM Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesi ve Almanya tarafından İran aleyhine hazırlanan karar tasarısı önceki gün Güvenlik Konseyi’ne sunulmuştu. Yeni karar tasarısında, İran bir kez daha nükleer faaliyetlerini durdurmaya çağrılmış, çalışmalarını durdurmaması halinde yeni yaptırımlar uygulanacağı belirtilmişti.

/ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

17.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin’de birlik dönemi

  Nejad BM’de konuşmak istiyor

  Filistin’e ambargo kalksın

  İsrail gelişmelerden kaygılı

  Senato çekilmeden yana değil

  Sadr belediye başkanı yaralandı

  BM’nin yeni İran tasarısı ne getiriyor?


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004