Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Filistinli tutuklu vekiller için Meclis devrede

Tutuklu bulunan Filistin Meclis Başkanı Aziz Dwaik’in eşi Nahila Al-Dwaik, “Çok sayıda milletvekili İsrail hapishanesinde. Sizin güçlü ve seri bir şekilde ağırlığınızı koymanızı istiyoruz” diyerek, TBMM Başkanı Bülent Arınç’tan yardım istedi. Arınç’ı ziyaret eden Nahila Al-Dwaik, halen İsrail hapishanesinde tutuklu bulunan eşi ve diğer milletvekillerinin durumunu anlattı.

Tutuklu bulunan Filistin Meclis Başkanı Aziz Dwaik’in eşi Nahila Al-Dwaik, TBMM Başkanı Bülent Arınç’a, ‘’Çok sayıda milletvekili İsrail hapishanesinde. Sizin güçlü ve seri bir şekilde ağırlığınızı koymanızı istiyoruz’’ diyerek, yardım istedi.

Arınç, tutuklu bulunan Filistin Meclis Başkanı Aziz Dwaik’in eşi Nahila Al-Dwaik, Filistin Halk Meclisi Lideri Ahmad Saadat’ın eşi Abla Saadat, milletvekili Nasır Abdeljawad’ın eşi Aishah Ahmad Abdeljawad ve oğlu Üseyd Abdeljawad ile Filistin Büyükelçiliği Müsteşarı İbrahim Temim’i kabul etti. Filistin Meclis Başkanı Aziz Dwaik’in eşi Nahila Al-Dwaik, halen İsrail hapishanesinde tutuklu bulunan eşi ve diğer milletvekillerinin durumunu anlattı. Dwaik, mahkum edilen çok sayıda milletvekilinin İsrail hapishanesinde

olduğunu ifade ederek, ‘’Sizin güçlü ve seri bir şekilde ağırlığınızı koymanızı istiyoruz. İsrail’in elinde yaklaşık 13 bin esir var. Filistin’e en büyük desteği siz veriyorsunuz, desteklerinizden dolayı teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu. Filistin Halk Meclisi Lideri Ahmad Saadat’ın eşi Abla Saadat da sadece milletvekillerinin, bakanların değil, bütün esirlerin serbest bırakılması için mücadele verdiklerini anlattı. Saadat, ‘’10 yılla 30 yıl arasında içeride kalacak olan mahkumlar var. Bazılarından haber alınamıyor. 8-10 yaş arasında 330 çocuk esir var. Tümünün kurtulmasını istiyoruz’’ dedi.

ARINÇ: GİRİŞİMLERDE BULUNDUM

TBMM Başkanı Bülent Arınç ise iki ülke arasında tarihten gelen büyük bir dostluk olduğuna işaret ederek, bu ilişkilerin en sıcak şekilde devam etmesini istedi. Arınç, Türk milletinin, Filistinli kardeşlerinin acılarını kendi yüreğinde hissettiğini dile getirdi.

Tutuklu bulunan Meclis Başkanı ve milletvekillerinin serbest bırakılmaları için çeşitli girişimlerde bulunduğunu anlatan Bülent Arınç, şöyle konuştu: ‘’İslâm Konferansı Örgütü Parlamentolar Birliğinin dönem başkanı olduğum için, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Linden’e geçtiğimiz Temmuz ayında bir mektup gönderdim. Güvenlik ve İşbirliği Teşkilâtı Başkanı’na da aynı şekilde bir mektup göndererek bu konuda duyduğumuz üzüntüyü bildirdim. Kendilerinden tutukluların derhal serbest bırakılmaları konusunda girişimde bulunmalarını istedim. Bu girişimimize Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı destek verdi. Hem gönderdiğimiz mektuplarda hem de konuşmalarımızda Filistin Meclis Başkanı Dwaik ve arkadaşlarının derhal serbest bırakılmaları gerektiğini ifade ettik.

İsrail Meclis Başkanı ve Lübnan Meclis Başkanı’na da mektup yazdık. Hem Lübnan’daki olaylar hem de Filistin’de meydana gelen olaylar sebebiyle üzüntülerimizi bildirdik. Biz Filistin’deki olayları gün be gün takip ediyoruz.’’

TBMM Başkanı Arınç, bu tutuklamaların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, girişimlerini sürdüreceklerini kaydetti. Muhtaç durumdaki Filistinli çocuklar için Filistin Dostluk Grubu’nun kampanya başlattığını hatırlatan Arınç, ‘’Türkiye’deki kardeşleri onları unutmadılar’’ dedi.

/ ANKARA

17.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sosyal dokuda tahribat var

  Ya tamam, ya devam

  Sağda birliğin adresi DYP

  Filistinli tutuklu vekiller için Meclis devrede

  ‘Ah’larımızı duyan yok

  Bakan Pepe: Mahkeme kararlarına uyarız

  Andıça uluslar arası tepki

  AKP’den Baykal'a "bunalım" teşhisi

  Royal: AB’nin Türkiye’yi reddetmesi hata olur

  Aydın: Anketten haberim yoktu

  Ağar: Türkiye'nin gücü Ortadoğu’nun istikrarın teminatı

  En sıcak kış

  Şehitlere saygı yürüyüşü

  Çanakkale Savaşları çok önceden planlanmış

  Ayakkabı dâvâsı AİHM’e gidecek

  Depreme karşı eğlenceli eğitim

  ‘Diyanet, Cumhuriyet projesi’

  İlâçta dağıtım ağı tartışması

  Soluduğumuz hava internette

  Validen sel uyarısı

  35 milyon kişi sayıldı

  KKTC Dışişleri Bakanı Avcı: AB sözünü tutsun

  Cuma Bozgeyik AKP’den ihraç edildi

  Ankara’da her yıl 4 bin rögar kapağı çalınıyor

  80’lik dedenin çalışma azmi

  Asistanlığı bitiren gidiyor

  Pardus 2007.1 Felis chaus çıktı

  5 ilde 298 köy yolu kapalı

  Otomobil egzoslarından robot yaptı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004