Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Hepsi yanlış olsa bile ‘Sarıkız Operasyonu bölümü” doğru olmalı...

“Sayın Emekli Amiral Özden Örnek’in talepleri doğrultusunda günlük yayından kaldırılmıştır.” Demek ki, siteyi yapanlar Özden Örnek’in ricası üzerine yasal engellemeyi beklemeden günlüğü yayından kaldırdılar.

Ama günlükleri kendi bilgisayarlarına indirenler hâlâ o metinlere sahipler! Özden Örnek paşa günlüğü bütünüyle yok saymadı. “Benim yazdıklarım şifreliydi, silmiştim” demekle yetindi. Şimdi... Şunu rahatlıkla söylemek mümkün.

1-Özden Örnek Paşa’nın denizcilersitesi.com sitesinde yayınlanan günlüğünün doğru olma ihtimali yüksek!

2-Günlükte yazılan olaylarda adı geçen komutanlar kendi içlerinde günlüğün doğru ya da yanlış olduğu konusunda kesin bir kanaate varmışlardır!

3-Örnek Paşa, “ispatlamayan namerttir” demedi. “İftiradır” demedi. ìSilmiştim” dedi.

4-Özden Paşa’nın günlüğünde ismi geçen onca komutandan ya da kişiden biri çıkıp da “Günlük olduğu iddia edilen metinlerde adımın geçtiği bölümlerde bize atfedilen konuşmalar, olaylar vs. doğru değildir” demedi! Herhalde günlükte her şey yanlışsa bile şu Sarıkız Operasyonu bölümü doğru olmalı... Paşa’nın günlüğü olduğu iddia edilen belgede geçen “Sarıkız Operasyonu” Danıştay saldırısında karşımıza çıkmıştı. Hasan Cemal de yazdı: “Özden Örnek’in yayınlanmaya başlanan günlüğüne göre Ankara’da bir tarihte Erdoğan’ın Çankaya yolunun kesilmesini öngören bir eylem planı hazırlanmış. Adına da Sarıkız Operasyonu adı verilmiş...”

Geçelim buradan Hasan Cemal’in 2006 Mayıs’ında yazdığı “Sarıkız Operasyonu, derin komplo!” başlıklı yazısına... “... Konu ister istemez Danıştay saldırısına kaydı. Dinlediklerimden bir an aklıma takıldı, Acaba Ankara’da yaşananlara Sarıkız Operasyonu diye bir isim takılabilir mi diye... veyahut derin komplo. Bilemiyorum, ama Ankara’da daha şimdiden bir yıl sonraki Cumhurbaşkanı seçimi konusunda bazı odakların psikolojik savaş düğmesine bastıkları söylenebilir... Yakalanan yüzbaşının kimliği, ideolojik yapısı ve bağlantıları...” Yani ìSarıkız Operasyonu” nun hedefi AK Parti’ye Cumhurbaşkanını seçtirmemekti ve nerelerde tezgâhlandığı öngörülebiliyordu!

Şimdi...24.05.2006 tarihli Vatan Gazetesi’ne geçelim: “Cumhuriyet gazetesine ve Danıştay’a yönelik saldırıların “AKP’ye karşı psikolojik savaş” olduğu ve AKP’nin “derin komplo” diye nitelendirdiği bu psikolojik savaşa, düğmeye basanların “Sarıkız Operasyonu” ismi verdiği iddia edildi... Bu saldırılar için ekip oluşturan ve organizasyon içinde etkin rol oynayan kişilerin, kendi aralarında operasyona “Sarıkız” adını vermeleri, Ankara’da günün konusu oldu. Soruşturmayla ilgili birimler, Alparslan Arslan’la birlikte çevresindeki az sayıdaki kişinin bu şifreli mesajı kullandığına ilişkin bilgilere ulaştı...” Eeee... Ne diyorsunuz? Paşa’nın günlüğü olduğu iddia edilen metinlerin çoğunun kendine ait olmadığı söylense bile Sarıkız Operasyonu bölümünün gerçek olduğunu kabul edebiliriz değil mi? Bu da günlüğün sıhhati konusunda bize epey ipucu verir.

İşte Paşa’nın günlüğünden Sarıkız Operasyonu bölümü: Sarıkız Operasyonu: 2003 yılında dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur’un davetiyle Jandarma sosyal tesislerinde yapılan toplantıda alınan kararla, basının ele geçirilmesi, rektörle temasa geçilip öğrencilerin sokağa dökülmesi, sendika ve derneklerin sokağa çekilmesi ile hükümeti indirme operasyonu.

Günlükte ismi geçen şahıslar... Tuncay Özkan, Hüseyin Kıvrıkoğlu, Hilmi Özkök, Sedat Ergin, Murat Yetkin, Şener Eruygur, Yaşar Büyükanıt, Ferit Şahenk...

Bugün, 17.3.2007

Nuh GÖNÜLTAŞ

18.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TCK madde 301’in ‘öteki’ hali

  Hepsi yanlış olsa bile ‘Sarıkız Operasyonu bölümü” doğru olmalı...

  Şaka gibi: TBMM Ödülü Doğramacı’ya!


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004