Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irak işgaline küresel protesto

Irak’ın işgalinin dördüncü yılında, dünyanın pek çok başşehri savaş karşıtı gösterilere sahne oluyor. Gösterilerin ilki Avustralya’nın Melbourne ve Sydney şehirlerinde düzenlendi. Savaş karşıtları, Irak savaşına tepkilerini dile getirdi.

Irak ve Afganistan’daki Avustralya birliklerinin çekilmesi çağrısında bulunan eylemciler, Guantanamo üssünde tutuklu bulunan Avustralya vatandaşı David Hicks’in de serbest bırakılmasını talep etti. Polis, gösteriler nedeniyle yoğun güvenlik tedbirleri aldı. Bu haftasonu, ABD, İngiltere ve Kanada da dahil birçok ülkede savaş karşıtları meydanlara inecek.

Savaş karşıtları Pentegon’a yürüyecek

Bu arada ABD’de binlerce kişi, başta Washington olmak üzere ülkenin muhtelif eyaletlerinde Irak savaşını protesto etmeye hazırlanıyor. Irak savaşının 4. yılı dolayısıyla gerçekleştirilecek gösterilerin merkezi olan Washington’daki protestolara onbinlerce kişinin katılması bekleniyor. Protesto gösterilerini organize eden savaş karşıtı ANSWER (Irkçılığa son vermek ve savaşı durdurmak için hemen harekete geç) örgütü sözcüsü Bill Hackwell, genel nüfus içinde Irak savaşına karşı çıkanların oranının sürekli yükseldiğini belirtti. Hackwell, “Bu konuda birşeyler yapmak istiyoruz. Bunu sadece oy kullanarak değil, aktif şekilde savaş karşıtı mücadelenin içinde yer alarak göstermek istiyoruz” dedi.

Öte yandan son aylarda yapılan anketlere göre, Amerikalılar’ın çoğunluğu Irak işgalinin bir hata olduğunu düşünüyor ve ABD hükümetinin Irak’tan geri çekilmesi için bir takvim belirlemesini istiyor.

/ MELBOURNE/SYDNEY WASHİNGTON

18.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Nijer’de insanlık dramı

  Yahudiler bölünüyor

  Ateşkese tamam, direnişe devam

  Irak işgaline küresel protesto

  Irak kabinesi haftaya değişiyor

  Felluce’de saldırı: 6 ölü, 75 yaralı

  Rusya’da uçak düştü

  Ahmedinejad, BM’ye gitmekte kararlı

  Bilişimde Türkiye’nin önü açık

  Merkel, iyimser konuştu

  Katılım müzakereleri devam etmeli

  Gusenbauer: AB, Türkiye için hazır değil


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004