Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Afyon’da muhabbet rüzgârı

Edebiyatçı yazar İslâm Yaşar, sevgi ve muhabbeti kendine meslek edinen Bediüzzaman Said Nursî’nin, her türlü eza, cefa ve işkenceye rağmen iman ile sevgiyi mezc ederek insanlara sunduğunu söyledi.

Bediüzzaman Said Nursî Haftası faaliyetleri çerçevesinde Afyon’da Bediüzzaman’a göre, “Muhabbet ve Kardeşlik” konulu panel düzenlendi.

Aşr-ı Şerif kıraatiyle başlayan panelin açılışında konuşan, Kale Yurdu müdürü emekli din görevlisi İbrahim Yüncü, Bediüzzaman Said Nursî’nin Risâle-i Nur’ları hangi şartlar ve zorluklar altında yazdığını anlattı. Sonra kürsüye gelen yazar İslâm Yaşar, Bediüzzaman’ın muhabbeti, kâinatın yaratılış sebebi olarak gördüğünü belirtti. Bediüzzaman’ın sevgi ve muhabbeti kendine meslek edindiğini her türlü eza, cefa ve işkenceye rağmen iman ile sevginin mezcini insanlara sunduğunu kaydeden Yaşar, “Muhabbeti ve sevgiyi zindana tıkmaya çalıştılar. Bir kış boyunca Afyon zindanlarında sevgiyi öldürmeye çalıştılar, ancak başarılı olamadılar. Bu sonuç sevgi ve muhabbetin öldürülemeyeceğini gösteriyor” dedi.

Muhabbet fedaisi olan Bediüzzaman’ın yalnız kendisini değil talebelerini de muhabbet fedaisi olarak yetiştirdiğini belirterek, muhabbetin merkezi olan Risâle-i Nur’un Said Nursî ve Talebelerinden sonra da muhabbet fedaisi yetiştirmeye devam ettiğini kaydetti. Yaşar, Said Nursî ve talebelerinin asıl görevinin Muhabbet-i Muhammediyeyi yaşatmak ve Ya Vedud’un tecellisine mazhar olmak olduğunu ifade etti.

Eğitimci Gazeteci Bedrettin Ergül de konuşmasında, Bediüzzaman’ın herkesi merhameti ve sevgisiyle nasıl kucakladığını anlattı.

Konuşmaların ardından, “Kâinatın Mayası: Muhabbet” konulu sinevizyon gösterisi ve Said Nursî’nin talebelerinden toplumsal mesajlar içeren gösteriyle program sona erdi. Panele ilgi yoğun olurken, Afyonluların yanı sıra Uşak, Kütahya, Eskişehir gibi komşu illerden de pek çok izleyici katıldı.

Ömer Said ERFİDAN / AFYON

18.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Alevîliği Risâle-i Nur’dan öğrendim

  TAHKİKÎ İMAN EKSİK

  Lütfi Kırdar’da buluşalım

  Bizim Radyo’dan canlı yayın

  Afyon’da muhabbet rüzgârı

  Özgürlük için 100. hafta

  4 yılda 235 bin konut yapıldı

  İmarzedeye örnek dâvâ

  Susuzluk tehlikesi kapıda

  Köksal: Polis elindeki imkânlara göre başarılı

  İstanbul da ‘Savaşa Hayır’ dedi

  Vali Okutan, görevine başladı

  Tunceli’de 2 DTP’li tutuklandı

  Öğrenciler interneti sohbet ve oyun için kullanıyor

  Elazığ ‘okuyor’ kampanyası

  MEB öğretmen alacak

  Öğretmenler kültürlü, mühendisler yetenekli


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004