Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Faizsiz kredi küçük esnafı ihracatçı yaptı

Türkiye Esnaf ve San'atkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliğinin (TESKOMB), geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği ile gerçekleştirdiği Almanya Programının ardından devreye soktuğu faizsiz kredi uygulaması, ilk meyvelerini vermeye başladı.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz yılın Mayıs ayında 30 esnafın Almanya’ya 10 günlüğüne götürülmesi ile başlayan serüven, daha sonra bunlara getirdikleri projeye göre 100 bin YTL’ye kadar faizsiz kredi verilmesi ile devam etti. Bu gezi ve arkasından gelen faizsiz kredi imkânı ise beş esnafa şimdiye kadar hiç düşünmediği ihracat kapısını açtı.

İhracatçı olanlardan biri olan ve Bursa’nın İnegöl ilçesinde imalat yapan Yetiş Mobilya’nın sahibi Murat Yetiş, gezi sırasında mobilya üretimi yapan fabrika ve imalathaneleri gezdiklerini ve burada bağlantılar kurduklarını anlatırken, dönüşte de bu bağlantıların devam ettiğini kaydetti. Bu arada, TESKOMB’dan aldığı 100 bin YTL’lik faizsiz kredi ile makina parkı ve ekipmanı yenilediğini, kapasite artırımına gittiğini belirten Yetiş, yapılan görüşmeler neticesinde üretiminin yüzde 25’ini ihracata yönlendirdiğini söyledi. Her ay 1 konteyner dolusu mobilya takımını Almanya’ya ihraç ettiğini anlatan Yetiş, bunun sonucunda istihdam ettiği işçi sayısını yüzde 50 artırdığını ve 10 yeni işçi aldığını belirtti.

İlk yılı ödemesiz 3 yıl vadeli olarak verilen 100 bin YTL’ye kadar krediden şimdiye kadar 22 esnafın yararlandı. Proje karşılığı verilen kredi sonrasında söz konusu 22 esnaf 164 kişilik istihdam sağladı.

/ ANKARA

19.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Faizsiz kredi küçük esnafı ihracatçı yaptı

  ATO: Çalışabilir nüfus arttı

  İşçi, patronundan daha çok vergi ödüyor

  e-Devletin gündemi, internet güvenliği

  Meclisin gündemi yoğun


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004