Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

ATO: Çalışabilir nüfus arttı

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) hazırladığı rapor, Türkiye’de çalışabilir yaştaki nüfusun toplam nüfus içindeki oranının arttığını, ancak Türkiye’nin istihdamı ve verimliliği artırarak kalkınma şansı sunan bu fırsattan yararlanamadığını ortaya koydu.

ATO’nun Eurostat ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yararlanarak hazırladığı “İstihdam Raporu”na göre, Türkiye’de çalışabilir yaştaki nüfus olarak tanımlanan 15-64 yaş arası nüfusun toplam nüfus içindeki payı, 2006 yılı itibariyle yüzde 66, yapılan nüfus projeksiyonlarına göre bu oran, 2010 yılında yüzde 67’ye, 2025 yılında ise yüzde 69’a çıkacak.

Raporda, Türkiye’nin “demografik fırsat penceresi”nin 2025 yılında kapanacağı ifade edilerek, bu tarihten sonra çalışanlara bağımlı nüfusun artmaya başlayacağı ve Türkiye’nin tıpkı Avrupa Birliği ülkeleri gibi yaşlı bir nüfusa sahip olacağı belirtildi.

Raporda, Türkiye’de çalışabilir nüfusun arttığı ancak istihdama katılım oranının her geçen yıl azaldığı belirtilerek, 1988 yılında 15-64 yaş arası nüfusta yüzde 54,9 olan istihdam oranının, 2006 yılında yüzde 45,9’a gerilediği bildirildi.

Avrupa Birliği, toplam istihdam oranını 2010 yılında yüzde 70’e, kadın istihdam oranını ise yüzde 60’a çıkarmayı hedefliyor.

/ ANKARA

19.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Faizsiz kredi küçük esnafı ihracatçı yaptı

  ATO: Çalışabilir nüfus arttı

  İşçi, patronundan daha çok vergi ödüyor

  e-Devletin gündemi, internet güvenliği

  Meclisin gündemi yoğun


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004