Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin’e boykot gevşiyor

Filistin’de Hamas’ın geçen yıl tek başına hükümeti kurmasından sonra başlayan diplomatik ve ekonomik boykot, yeni kurulan ulusal birlik hükümetiyle gevşiyor. Norveç Dışişleri Bakanı Yardımcısı Raymond Johansen, birlik hükümetinin uluslararası toplumun beklentilerini yerine getirmek için sıkı çalışacağını ve bütün Avrupa ülkeleriyle diğer ülkelerin de birlik hükümetini desteklemesini ümit ettiklerini söyledi.

Hamaslı Filistin Başbakanı İsmail Haniye ile Gazze’de bir araya geldikten sonra Dışişleri Bakanı Ziyad Ebu Amr ile ortak basın toplantısı düzenleyen Norveç Dışişleri Bakanı Yardımcısı Raymond Johansen, birlik hükümetinin uluslar arası toplumun beklentilerini yerine getirmek için sıkı çalışacağını ve bütün Avrupa ülkeleriyle diğer ülkelerin de birlik hükümetini desteklemesini ümit ettiklerini ifade etti.

Ebu Amr ise Norveç’e verdiği destekten dolayı şükranlarını ileterek, Filistin’e yönelik boykotun nasıl kaldırılabileceği de dahil birçok konuyu ele aldıklarını belirtti.

Hamas’ın Mart 2006’da hükümeti kurmasından sonra Filistin yönetimine uygulanan ekonomik ve diplomatik boykotun ardından ilk defa Haniye ile Avrupalı üst düzey bir yetkili bir araya gelmiş oldu.

AB üyesi olmayan Norveç, Hamas ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a bağlı El Fetih grubunun kurduğu ulusal birlik hükümetiyle ilişkileri yeniden kurma kararı alan ilk ülke olmuştu.

Batılı güçler geçen yıl hükümeti kuran Hamas’tan İsrail’i tanıması ve şiddetten vazgeçmesini istemiş, istekleri yerine getirilmeyince de ekonomik ve siyasi ambargo uygulamaya başlamıştı.

İsrail, ulusal birlik hükümeti kurulmasına rağmen Filistin’e ekonomik yaptırımların süreceğini açıklamıştı. ABD ise hükümetin sadece El Fetihli bakanlarıyla bağlantı kurulabileceğini bildirmişti.

Filistin’in en yakın müttefiklerinden Rusya’nın dışişleri bakanı ise eski Hamas hükümetinden Başbakan Haniye ile görüşmemiş, sadece Hamas lideri Halid Meşal ile birkaç kez bir araya gelmişti.

/ GAZZE

20.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin’e boykot gevşiyor

  Savaş son bulsun

  Saddam’ı deviren adamın pişmanlığı

  Nuri El Maliki: Mezhep çatışmaları bitti

  Holbrooke’dan Kosova uyarısı

  Kerkük’te patlamalar: 18 ölü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004