Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Saddam’ı deviren adamın pişmanlığı

İngiliz Guardian gazetesi, “Saddam’ı deviren adamın pişmanlığı” manşetinde, dört yıl öncesinden bir fotoğraf ve ona eşlik eden röportaja yer verdi.

İngiltere basınında, işgalin dördüncü yıl dönümü vesilesiyle Irak ile ilgili değerlendirmeler ile ilgili yorumlar öne çıktı.

BBC’nin Türkçe internet sitesi “http://www.bbc.co.uk/turkish/” adresinde yer alan basın özetlerine göre, Irak’ın işgalinin 4. yıl dönümünde ülkenin bu süre zarfında nereden nereye geldiği sorusuna hemen her gazetede cevap aranıyor. “Saddam’ı deviren adamın pişmanlığı” manşetiyle çıkan Guardian bu soruyu, 4 yıl öncesinden bir fotoğraf ve ona eşlik eden röportaj ile cevapladı. Fotoğraftaki Iraklıyı, ismini bilmese de tüm dünya tanıyor aslında. Guardian onu şu satırlarla tanıttı: “Saddam Hüseyin’in Bağdat’taki heykeline balyoz darbeleri indirirken, elleri kanıyor, gözlerinden yaşlar süzülüyordu. Kadim El Cuburi o gün, heykeli deviren kalabalığın lideri olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiriyordu. Bu görüntü, Saddam Hüseyin’in devrilişinin sembolü olmuştu tüm dünya için. Bugün ise sadece pişmanlık duyuyor.

/ LONDRA

20.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin’e boykot gevşiyor

  Savaş son bulsun

  Saddam’ı deviren adamın pişmanlığı

  Nuri El Maliki: Mezhep çatışmaları bitti

  Holbrooke’dan Kosova uyarısı

  Kerkük’te patlamalar: 18 ölü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004