Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Irak’taki istikrar Türkiye’ye fayda sağlar

Irak Planlama ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Ali Baban, ‘’Irak’taki istikrar ve düzenin Türkiye ve diğer ülkelere de faydası olacaktır’’ dedi.

Dünya Bankası ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Grubundan oluşturulan Irak Uluslararası Yeniden İmar Fonu (IRFFI) Donörler Komitesinin 5. toplantısı İstanbul’da dün de devam etti.

Türkiye’nin ev sahipliğinde Conrad Otel’de gerçekleştirilen toplantı kapsamında, Irak Planlama ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Ali Baban’ın başkanlığında ‘’Irak’ın Yeniden Yapılandırılması Forumu’’ gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Baban, Türk hükümetine, bu toplantıyı İstanbul gibi medeni bir şehirde düzenlediği için teşekkür etti. Baban, ‘’Irak’taki istikrar ve düzenin Türkiye ve diğer ülkelere de faydası olacaktır. Irak, bu kriz döneminde yanında olanları unutmayacaktır. Tüm dünya Irak’ın uluslar arası terörizme karşı çatışma arenası olduğunu bilmeli. Irak insanlığı savunuyor ve bunun bedelini ödüyor’’ dedi.

Uluslararası toplumun da bunun farkında olduğu dile getiren Baban, terörün tüm Irak’ı hedef seçtiğini, alt yapıyı hedef aldığını söyledi. Baban, Irak’ın istikrarı için ekonominin önemine de dikkat çekerek, ‘’Ekonomik alandaki mücadelemizi, güvenlik alanındaki mücadelemizle aynı kararlılıkla gerçekleştiriliyoruz’’ diye konuştu.

Irak Su ve Doğal Kaynaklar Bakanı Abdüllatif Jamal Rashed, Irak’ta yaşanan savaşın kendilerine olduğu gibi, komşu ülkelere ve dünya kamuoyuna da ciddî maliyetleri olduğunu söyledi.

Irak Enerji Bakanı Kerim Wahed Hasan da, 3 savaş geçiren Irak’ın, uygulanan ambargoların da etkisiyle özellikle enerji alanında gelişemediğini belirtti.

Enerji alanındaki olumsuzluğa, bölgedeki terörün de etkisi olduğunu vurgulayan Hasan, ‘’Irak’ın önümüzdeki 5 yılda uygulanabilir planlara ve yeterli kaynaklara ihtiyacı var’’ dedi.

APAKAN: TÜRKİYE, IRAK’IN YENİDEN

APILANDIRILMASI İÇİN ÇALIŞIYOR

Forumda söz alan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Ertuğrul Apakan da, Türkiye’nin bütün zorluklara rağmen ekonomi alanında Irak ile iyi ilişkiler geliştirdiğini anlatarak, ‘’Birçok Türk şirketi, Irak’ın yeniden yapılandırılması için çalışıyor. Türkiye, Irak’ın dış piyasalara açılmasında stratejik rol oynuyor’’ dedi.

Apakan, Irak’ın içinde bulunduğu zor durumun üstesinden gelerek daha istikrarlı ve birleşik bir ülke haline geleceğini söyledi. Türkiye’nin, Irak’ın bütünlüğü konusuna hayati önem verdiğini kaydeden Apakan, ‘’Politik ve güvenlikle ilgili konular ekonomi üzerinde önemli rol oynuyor’’ dedi.

Forumda bir sunum yapan Dünya Bankası Bölge Temsilcisi Joseph Saba, Irak’a verilen krediler ve hibeler hakkında bilgi verdi. Saba, Dünya Bankasının Irak’a 285 milyon dolar yardım yapmayı onayladığını dile getirdi.

/ İSTANBUL

20.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çiftçi yağmur duâsında

  Irak’sız bir Türkiye, Türkiye’siz bir Irak düşünülemez

  Çiçek: Yargı reformuna ihtiyaç var

  Fetva yok, bilgilendirme var

  Cumhurbaşkanı Sezer’den bir veto daha

  Özgürlüklerden vazgeçemeyiz

  Toplumun, dinî TV kanalına ihtiyacı var

  Irak’taki istikrar Türkiye’ye fayda sağlar

  Şehit ve gazi çocukları ücretsiz okutulacak

  Başbakanlık önünde slogana gözaltı

  Muhabbet rüzgârı Denizli’de esti

  Yaşar Okuyan’dan, Erdoğan hakkında suç duyurusu

  “ABD’nin Türkiye ile güçlü ilişkilere ihtiyacı var”

  Avukat görevlendirme yönetmeliğinin iptali istendi

  Tüzmen: Sayın Başbakanın Öcalan ile ilgili görüşleri belli

  Çanakkale Şehitleri Kosova’da anıldı

  İşçilerin eylemi sürüyor

  Tarlada çadır köyler kuruldu

  Esnaf hırsız nöbetinde

  Köprüyü sel suları aldı

  Tarihî han yağmalandı

  Erikler erken olgunlaştı

  15 yaş üzeri nüfusun yüzde 45’i sigara bağımlısı

  Şehitlere temsilî mezarlık

  İstanbul'a hizmet atağı

  Kayıp eşya odası doldu

  Iğdır’da Nevruz ikramı

  Ebeveyn ile çocuk arasına ekran girdi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004