Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Problem seçim değil, istihdam

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, Türkiye’nin asıl probleminin seçimler değil, istihdam olduğunu söyledi. Mobilya, finans, demir-çelik, lojistik, tekstil, kimya, pazarlama, enerji ve bilişim olmak üzere sekiz ayrı alanda, 29 şirket ve 7 ayrı markası bulunan Boydak Holding, 2006 yılı değerlendirmesi ve 2007 yılına ilişkin beklentilerini, Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı bir toplantıyla açıkladı.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, toplantıda yaptığı konuşmada, hedeflerinin üzerinde bir performans sergileyen grubun, 2006 yılını 2 milyar 413 milyon YTL ciro ile kapattığını ifade ederek, yatırım kararlılığı içinde olduklarını vurguladı.

“2007 CİRO HEDEFİMİZ

3 MİLYAR YTL “

Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak da holdingin faaliyet gösterdiği sektörlere ilişkin bilgi verdi. Bir önceki yıla göre yüzde 26 ciro artışı elde eden Boydak Holding’in AR-GE ve çevre konusunda geçen yıl 8,5 milyon dolar yatırım yaptığını anlatan Boydak, ‘’Grup olarak 2007 yılında yüzde 23 ciro artışı hedefliyoruz. 2007 ciro hedefimiz ise 3 milyar YTL’’ dedi. Dünya çapında İspanya, İtalya, Yunanistan, Bulgaristan, Rusya, Mısır, Almanya ve ABD başta olmak üzere 70’i aşkın ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirten Boydak, holdingin 2007 yılı ihracat hedefinin ise 225 milyon dolar olduğunu bildirdi. Memduh Boydak, Hes Kablo, Boyteks, Boytaş, Form Sünger, Borçelik gibi üretim tesisleri için kapasite artırımına yönelik yeni yatırım projeleri olduğunu da aktardı.

ÖNCELİK İSTİHDAM OLMALI

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak ise grubun kârını paylaşmak istediklerini ama şu an bir geçici süreç içinde bulunduklarını dile getirdi. Boydak, ‘’Bu senenin sonunda ya da 2008’de, üretim şirketlerinden başlamak üzere halka arzlar gerçekleşecek’’ dedi.

Seçimlerle ilgili bir soru üzerine ise Mustafa Boydak, Türkiye’nin asıl probleminin seçimler değil, istihdam olduğunu söyledi. Gruplarında çok sayıda mimar çalıştırdıklarını da hatırlatan Boydak, “Yakın zamanda Kayseri Valiliğiyle birlikte açıklayacağımız bir projemiz var. Buna göre, meslek liselerinin araç ve gereçlerini çağın şartlarına uygun hale getireceğiz. Türkiye’de yaşanan sıkıntılardan biri de meslek liseleriyle ilgili olanıdır. Bu konudaki sıkıntılar sona ererse, holding olarak bu sahaya da yatırımlar yapabiliriz” şeklinde konuştu.

Yeni Asya / İSTANBUL

22.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Problem seçim değil, istihdam

  Hazine-IMF mutabakatı tamam

  Vatandaş fiş almadı, KDV geliri azaldı

  İhracat 100 milyar doları geçecek

  İETT arazisini Dubai Şeyhi aldı

  İstihdam üzerindeki vergileri azaltın

  Kayıt dışına banka formülü

  Sahte çeyrek altın uyarısı

  Rekabet’ten tıbbi malzemecilere ceza

  Bayraktar: Suyu iktisatlı kullanmalıyız

  Memur-Sen’e acil sağlık hizmeti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004