Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Vatandaş fiş almadı, KDV geliri azaldı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, vatandaşların Ocak ayından itibaren fiş-fatura toplamayı bırakması yüzünden Şubat’ta tahsil edilen KDV miktarının yüzde 80 azaldığını belirterek, ‘’Hazır, Cumhurbaşkanı Sezer yasayı Meclise iade etmişken vergi iadesi yeniden getirilmeli’’ dedi.

Yaptığı yazılı açıklamada, vergi iadesinin kaldırılmasının kayıtdışılığı artıracağı uyarısında bulunduklarını ifade eden Aygün, 2006 Şubat ayında 647 milyon YTL olan beyana dayanan KDV’nin, bu yıl Şubat ayında yüzde 82.4 azalarak, 114,3 milyon YTL’ye gerilediğini, Şubat’taki toplam KDV gelirinin ise yüzde 80 azaldığını ve 146 milyon YTL’ye indiğini belirtti. Vatandaşların fiş toplanmaması sebebiyle vergi gelirlerinde 4 milyar YTL’lik kaybın ortaya çıkmasının beklendiğini vurgulayan Aygün, ‘’Hazır, Cumhurbaşkanı Sezer yasayı Meclise iade etmişken vergi iadesi yeniden getirilmeli’’ dedi.

KDV’deki düşüş fişle ilgili değil

Gelir İdaresi Başkan Vekili Osman Arıoğlu, KDV’de Şubat ayında görülen azalışın, fiş toplama uygulamasından vazgeçilmesiyle ilgisi olmadığını söyledi.

CNBC-e’nin yayınına katılan Arıoğlu, Ocak’ta ve özellikle Şubat’ta ihracatçılara yapılan KDV iadesinde bir miktar artış olduğunu, bunun sebeblerini netleştirince kamuoyuna açıklayacaklarını ifade etti. Arıoğlu, tekstilde KDV’nin Mart 2006’da indirildiğini, bu sebeple Mart’ta KDV iadelerinin azalmasının beklenebileceğini ifade etti.

Şubat’ta 2 milyar YTL olan bütçe açığına ilişkin olarak da Arıoğlu, 400 milyon YTL’nin üzerindeki bir vergi alacağının tahakkuka girdiğini ancak tahsilatının Mart’a kaydığını belirtti.

/ ANKARA/İSTANBUL

22.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Problem seçim değil, istihdam

  Hazine-IMF mutabakatı tamam

  Vatandaş fiş almadı, KDV geliri azaldı

  İhracat 100 milyar doları geçecek

  İETT arazisini Dubai Şeyhi aldı

  İstihdam üzerindeki vergileri azaltın

  Kayıt dışına banka formülü

  Sahte çeyrek altın uyarısı

  Rekabet’ten tıbbi malzemecilere ceza

  Bayraktar: Suyu iktisatlı kullanmalıyız

  Memur-Sen’e acil sağlık hizmeti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004