Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Hazine-IMF mutabakatı tamam

Türkiye’de bulunan IMF heyetiyle görüşmelerin, stand-by düzenlemesinin 6. gözden geçirme çalışmalarına yönelik olarak sürdürüldüğü ve program kapsamındaki birçok konuda mutabakata varıldığı bildirildi. Yapılan açıklamada, elektrik başta olmak üzere, KİT malî dengesinin sağlanması için zam yapılması gerektiği ifade edildi.

Hükümet, tamamlanan IMF görüşmelerinin ardından faiz dışı harcamalarda tasarruf mesajı verdi. IMF heyeti, 1 Mart’ta başlayan altıncı gözden geçirme çalışmalarını önceki gece tamamladı. 2007’ye yönelik makroekonomik çerçevede değişiklik yapılmadı. IMF’nin hükümetle temaslarında 2006’da büyümenin yüzde 5’i, faiz dışı fazlanın da yüzde 6.5’i aşacağı tespit edildi. Cari açığın da yıl sonuna doğru azaldığı belirlendi. Ancak görüşmelere ilişkin açıklamada özellikle faiz dışı harcamalarda tasarruf yapılacağı mesajı verildi. Tedbirler konusunda detay verilmedi. Ancak bir önceki niyet mektubundaki ifadeler doğrultusunda 1 milyar YTL tutarında bir tedbir geliştirilmesi bekleniyor. Sağlık harcamalarının 2007 hedefleri çerçevesinde kalmasını sağlayacak tedbirlerin de belirlendiği bildirildi.

Yapısal reformlarda yeni bir takvime bağlanmasında sağlanan mutabakatın özellikle sosyal güvenlik için ikinci bir ertelemede uzlaşıldığını gösterdiği belirtiliyor. Gözden geçirmenin tamamlanması için KİT’lerin orta vadede kamu maliyesi hedefleriyle uyumlu olmasını sağlayacak tedbirler üstünde çalışılacağı belirtilirken, bu ifadelerin özellikle elektriğe zam yapılacağı değerlendirmelerini güçlendirdiği vurgulanıyor.

/ ANKARA

22.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Problem seçim değil, istihdam

  Hazine-IMF mutabakatı tamam

  Vatandaş fiş almadı, KDV geliri azaldı

  İhracat 100 milyar doları geçecek

  İETT arazisini Dubai Şeyhi aldı

  İstihdam üzerindeki vergileri azaltın

  Kayıt dışına banka formülü

  Sahte çeyrek altın uyarısı

  Rekabet’ten tıbbi malzemecilere ceza

  Bayraktar: Suyu iktisatlı kullanmalıyız

  Memur-Sen’e acil sağlık hizmeti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004