Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sosyal barışın şifreleri Risâle-i Nur’da

Vefatının 47. yılı münasebetiyle, Bediüzzaman Haftası kapsamında Batman Sena Konferans Salonu’nda düzenlenen konferans büyük ilgi gördü. Konferans başlamadan salonun dolması sebebiyle sonradan gelen bir çok dinleyici yer bulamadı ve konferansı ayakta izledi.

Program, Kur’ân-ı Kerim’in okunmasını müteakip Araştırmacı Eğitimci Burhan Zengin’in yaptığı açış konuşmasıyla başladı. Zengin; “Risâle-i Nur Külliyatı ve Bediüzzaman’ın daha iyi anlaşılması amacıyla kurulan Risâle-i Nur Enstitüsü, geliştirdiği bir çok projeyle bu amacına hizmet etmiştir” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Araştırmacı Yazar İsmail Benek ise, son yüzyılın üzerine düşmüş bir çok karanlığın ancak Bediüzzaman’ın sunduğu akıl, kalp ve duyguya dayanan İslâm güneşi ile aydınlanabileceğini belirtti.

“Bediüzzaman, bu bölgenin yetiştirdiği ve bu toprakları en iyi bilen, duygularına tercüme olan, problemlerine reçete yazan ve sosyal barışın şifrelerini veren, dünyanın mutlu bir ferdi olarak bütün kâinatla kucaklaşmayı sağlayan eserleriyle bize ışık tutmuştur. Bu da ancak sevgiyle olabilir. Çünkü herkesin parası vardı, onun yoktu. Herkesin dünyalığı, vardı onun yoktu. Herkesin sarayları vardı, onun sadece cezaevinde bir hücresi vardı. Herkesin çoluk çocuğu vardı, onun olmadı. Herkesin kendisine tabi olduğu müridleri vardı, akrabaları vardı, siyaseti vardı ama onun bunlardan hiçbir tanesi yoktu. Onun sadece ve sadece Kur’ân’dan mülhem Risâle-i Nur’ u vardı ve sizler varsınız. İşte sevgi bu. Dünyadan her şeyi ithal edebilirsiniz ama sevgiyi, muhabbeti ithal edemezsiniz. Bu topluma fabrika kurabilirsiniz, devlet olabilirsiniz, hükümet olabilirsiniz, paranız da olabilir, her şey olabilirsiniz ama muhabbet vermek ayrı bir şey. Ve bu yüzyılın hele hele Türkiye’nin hele hele İslâm dünyasının hatta insanlık dünyasının eğer sevgiye ihtiyacı varsa bunun sahibi Bediüzzaman’dır” diye konuştu.

“Gelin biraz bu sevginin şifrelerine girelim. Nasıl cep telefonuna ulaşmak için şifreler kullanıyoruz. Peki kalbimizin sevgi şifrelerine hiç girebildik mi? Hep sevgiyi başkasında mı aradınız yoksa siz mi sevginizi vermeyi denediniz? Sevdiğiniz zaman neler oluyor? Sevmediğiniz zaman nasıl sıkıntılar, problemler yaşadığımızı örnek vermeme gerek var mı?” gibi sorularla dinleyicilerle karşılıklı diyalog kuran İsmail Benek, sevgi olduğunda neler değişeceğini örnekleriyle anlattı.

Konferansını Bediüzzaman’ın “Bizim düşmanımız cehalet, zaruret ve ihtilaftır. Bu üç düşmana san’at, marifet ve ittifak silâhıyla mücadele edeceğiz” sözünü izah ederek Benek’ in konuşmasından sonra, “Ekmeksiz yaşarım, hürriyetsiz yaşayamam” adlı sinevizyon gösterisi izletildi. Kapanış konuşmasıyla konferans sona erdi.

Veysel Karataş - Nurettin Aygö / BATMAN

26.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  301’in temeli sakat

  SEKİZ YIL İÇİN PİLOT PROJE

  Şener: Siyaset değirmeni herkesi öğütür

  Tek seslilik demokrasiyi engelledi

  ‘Kıbrıs sorunu çözülürse Türkçe AB’nin resmi dili olsun’

  Barroso: AB’nin ne kadar genişleyeceğine gelecek kuşaklar karar verecek

  Sosyal barışın şifreleri Risâle-i Nur’da

  Şiddet Komisyonu İstanbul’da incelemelerde bulunacak

  Aksu: Irak’ta halkın acıları daha da arttı

  Meclis yoğun çalışacak

  AKP’li vekiller kaza geçirdi

  İzinsiz gösterilere 56 tutuklama

  Hava soğuyacak

  İHL alerjisi meslek eğitimini vurdu

  Komşu, baraj kapaklarını açtı

  Aile hekimliği memnun etmedi

  Minik Duâlar, ilâhîlerle coşturdu

  Su tüketiminde dünyanın gerisindeyiz

  OKS, özel okulları özendiriyor

  ÜDS yapıldı

  Tunceli'de askerî araç devrildi: 6 yaralı

  Kapıkule'de TIR kuyruğu

  Kira alıyoruz, vergi vermiyoruz

  Ekran bağımlılığı çocukları unutturuyor

  İstiklâl Gazisi vefat etti

  Bediüzzaman'ın ektiği sevgi tohumumları yeşerdi

  Yaşlılar burada mutlu

  Kan kardeşlerin sayısı artıyor

  Bu köyde herkes okullu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004