Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Türkiye tarih yazıyor

2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde grubundaki ilk 4 maçını kazanan A Milli Takımı, 13. defa yer aldığı eleme gruplarında ilk defa ilk 4 maçından da galip ayrılmayı başardı. Ayyıldızlı ekibin bu başarıya 2'si deplasmanda, 2'si de cezası nedeniyle tarafsız sahada seyircisiz oynadığı maçlarda ulaşması performansına ayrı bir anlam katıyor.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri (C) Grubu'ndaki ilk 4 maçını da kazanarak 12 puanla zirvedeki yerini sağlamlaştıran (A) Milli Takım, elemeler tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Türk Milli Futbol Takımı, 1960 yılında başlayan Avrupa Şampiyonası finalleri öncesi elemelerde 13. kez yer alırken, ilk kez, grupta yaptığı ilk 4 maçı da kazanmayı başardı.

2 DEFA FİNALLERE KATILDIK

Üstelik ayyıldızlı ekibin bu başarıya 2'si deplasmanda, 2'si de cezası nedeniyle tarafsız sahada seyircisiz oynadığı maçlarda ulaşması, performansına ayrı bir anlam katıyor. Türkiye, tarihinde şimdiye dek 2 kez Avrupa Şampiyonası finallerine katılma hakkı kazandı. Ayyıldızlı ekip, 1996'da Fatih Terim, 2000'de de Mustafa Denizli yönetiminde finallerde yer aldı.

ZAN, ÜZÜLMEZ VE GÖKHAN YOK

Öte yandan Yunanistan'ı deplasmanda 41 yenerek zafer kazanan A Milli Takım'da sakatlıklar ve cezalar nedeniyle kadrodan çıkarılan Gökhan Ünal, İbrahim Üzülmez ve Gökhan Zan, İstanbul'a döndü. İbrahim Üzülmez'in diz yan bağlarında esneme olduğu ve MR'ının çekileceği öğrenildi. Yunanistan müsabakasının ardından Gökhan Ünal ve İbrahim Üzülmez sakatlıkları, Gökhan Zan da sarı kart cezası nedeniyle kadrodan çıkartılmıştı.

26.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye tarih yazıyor

  Şimdi sırada Norveç

  150. galibiyetimizi Atina'da aldık

  Avantaj artık bizde

  Ümitlerimiz yeşerdi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004