Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Avantaj artık bizde

Milli Takımımız, Yunanistan'ı deplasmanda yenerek büyük avantaj yakaladı. Ayrıca gurubun iddialı takımı olan Norveç'in kendi sahasında Bosna Hersek'e yenilmesi bizi daha da mutlu etti. Milli Takımımız Yunanistan'ı yendi yenmesine. Ama farklı bir galibiyet beklentilerin üzerinde oldu. Skora bizle beraber dünya kamuoyu da sürpriz gözüyle baktı. Çünkü Yunan milli takımı son Avrupa şampiyonu takımdı. Hatta o zamanki milli takımlarından 9 oyuncu takımdaki yerlerini almıştı. İstikrar adına bu Yunanistan adına artı bir durumdu. Bizde ise aynı istikrar söz konusu değildi. Çokça değişiklik gösteren kadro yapımız, bu maçı soru işareti yapmıştı. Ama korktuğumuz başımıza gelmedi..

Yunanistan'a karşı alınan farklı galibiyetin bazı püf noktaları vardı. Birincisi ve en önemlisi Yunanistan kalecisi tecrübeli Nikopolidis, inanılmaz kötü günündeydi. 55'te Gökhan , 70' te Tümer'in gollerinde çok hatalı iki gol yemesi takımını bitirdi. Oyunun kontrolü tamamen bize geçti ve dördüncü gol geldi. Demorelize olan Yunanlı oyuncular 3. golden sonra aciz duruma düştüler. İkinci püf noktası Yunanlı oyuncuların net pozisyonları gole çevirememeleriydi. Bir de direkten dönen topları vardı. Ayrıca Yunanistan milli takımı oynadığı standart futbolu sahaya yansıtamadı..

Bu maç bizi aldatmamalı. Lehimize bu kadar güzel gelişme her maçta olmaz. Rakip yediği hatalı, özellikle 3. gol ile teslim oldu. Son 20 dakikada rakibin bozgun haline gelmesiyle ortaya koyduğumuz iyi ve istekli futbolu, bundan sonraki maçlarda oyunun başında ortaya koymalıyız. Bu nedenle Norveç maçına dikkat diyorum..

[email protected]

Said OKUR

26.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye tarih yazıyor

  Şimdi sırada Norveç

  150. galibiyetimizi Atina'da aldık

  Avantaj artık bizde

  Ümitlerimiz yeşerdi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004